torsdag 27 oktober 2011

Körsbär ♥ Choklad = Kärlek!

DSC08311 

Kladdkaka med körsbär och choklad

100 g smör
3 ägg 
2 dl socker
3 dl mjöl
1 dl kakao
1 krm salt
2 dl körsbär
2 dl Chocolate chips
½ dl körsbärs-sirap

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker, blanda ner det smälta smöret. Blanda kakao, mjöl o salt i en skål, och häll ner i smeten.
Rör försiktigt ner Chocolate chips, körsbären och körsbärs-sirapen och blanda om.
Häll smeten i en springform och baka kladdkakan i nedre delen av ugnen i ca 15 - 20 minuter. Lossa kakan från formen och låt den svalna. Njut med glass eller varför lite inlagda körsbär.

Jag har använt mig av inlagda körsbär som jag hittat på den utländska avdelningen i vår lokala Konsum-butik. Där finns många roliga och lite annorlunda produkter att leka med! Drömmen är dock självklart att lägga in egenplockade körsbär, men vi saknar tyvärr ett körsbärsträd i trädgården!
Chocolate chipsen bibehåller sin fasthet och ger en härlig knaprighet i den kladdigt sega kladdkakan. Har jag haft valnötter hemma tror jag det varit riktigt gott att ha i tillsammans med chokladen och körsbären!

I helgen ska jag baka ytterligare en kladdkaka, men denna gången med apelsin, ett spännande experiment! Recept och bilder kommer så klart här i bloggen!

Kram Karin

PS. Glöm inte att rösta på Bagerskan i utmärkelsen Årets Bak- och Dessert bloggspris, (högra kolumnen). Mer information hittar ni här!

DSC08315 DSC08319DSC08316

5 kommentarer:

  1. Alltså, förutom att impas av dina bakverk, undrar jag hur du orkar och hinner med med en nyfödd?????

    Men jag är en av dom som är glad för att du fortfarande hinner blogga :-)

    SvaraRadera
  2. Mmm, ja, körsbär och choklad är en väldigt trevlig kombination, det håller jag med om! Härliga bilder också <3

    SvaraRadera
  3. Underbar sida! Vart hittar man körsbärs-sirap?

    SvaraRadera
  4. Mmm vad gott det ser ut ! Måste testas för en choklad och körsbärsälskare som jag =) Jättefin blogg du har ! Mvh Sara

    SvaraRadera