måndag 24 oktober 2011

Vid oväntat besök!

I söndags så fick vi plötsligt och lite oväntat besök från mina svärföräldrar som gärna vill se den lilla guldklimpen, deras trettonde barnbarn! Jag hann precis duscha medans min kära mor snabbt slängde ihop denna grymt goda Tupp-kaka. Trots namnet, de få ingredienserna och det enkla o snabba tillvägagångssättet så smakar den som en underbar marängliknande kladdkaka. Rekommenderas verkligen vid oväntat besök!

DSC08297

Tuppkaka

2 st ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
50 gram smält smör
1 dl mandel, hyvlad eller grovhackad

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj och bröa en form, cirka 22 cm i diameter.
Blanda samman smält smör, ägg, socker och vetemjöl i en bunke. Det ska inte vispas, bara röras så att allt blandas väl. Bred ut smeten i en ugnsfast form/springform och baka av i ca 5 minuter medan du hackar mandeln. Strö över den grovhackade mandel alternativt mandelflarn och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 10 - 15 minuter tills kakan fått fin gyllene färg.

DSC08302 DSC08300 DSC08305
Vackra blommor! Liljor från mor och rosor från svärföräldrarna. I mitten ligger vår lilla guldklimp på sin första promenad i det soliga höstvädret tillsammans med några vackra blåklockor.

Kram Karin

PS. Glöm inte att rösta på Bagerskan i utmärkelsen Årets Bak- och Dessert bloggspris, mer information hittar ni här!

5 kommentarer:

  1. Mums, va gott!
    Njut av den här härliga första tiden med bebis. Den är helt underbar! :)

    SvaraRadera
  2. Denna kaka är en favorit men jag tar salta jordnötter och det gillar vi.
    God brytning sött mot salt.
    Grattis till bäbben<3

    SvaraRadera
  3. Smarrigt! Å grattis till klimpen! :)

    SvaraRadera
  4. Gud så gott det ser ut. Enkelt också. Gott och enkelt, en perfekt kombination.

    SvaraRadera
  5. Jag undrar vad man kan använda istället för nötter som kan vara gott? Nåt bra förslag?

    SvaraRadera