Det finns ju is-choklad men tanken slog mig att det inte finns is-nougat, något jag var tvungen att testa så klart! Jag köpte hjärt-is-formar på Ica som jag och dottern penslade med choklad. Ett tips är att låta chokladen svalna och tjockna lite när du ska pensla formen och sen fort in i kylskåpet så att chokladen stelnar, ev kan man behöva pensla två gånger.
Is-nougat
50 g kokosfett
100 g dubbelnougat
Smält över vattenbad eller i micro, fyll formar och låt stelna i kylen.
När nougaten stelnat så kan försiktigt pilla loss aluminium-formen och dekorera med tex strössel-hjärtan (tillfälligt slut) eller guldpärlor…
Jag gillar det träiga mönstret på sidorna av pralinerna, en snygg bi-effekt! Pralinerna blev grymt goda, nästa gång tar jag dock lite mer kokosfett då dom inte blev så isiga som jag tänkt mig…
Söta i dubbel bemärkelse!
Kram Karin
.
tisdag 22 november 2011
Ljuvliga nougat-praliner!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
vad fina!
SvaraRaderaAllt med nougat är ju så gott! Har börjar samla på mig recept till julens gottebord :)
SvaraRaderaMums, va gott och va duktig du är som experimenterar så mycket! :)
SvaraRaderade ser farligt goda ut.. skall nog göra, då vi skall ha julklapps byte på jobbet, lite godis i en ask är väl en bra present..
SvaraRadera// elisabeth i Vännäsby
något jag borde testa att laga nångång
SvaraRaderaOj vad jag blev sugen nu då! *hm* Man går ju upp i vikt bara av att gå in på din blogg juh. *skratt*
SvaraRaderaJo förresten jag har gjort pepparkaksdegen igår och försöker hitta en bra mall till ett slott. Har du ngt bra tips. Jag hittar inget bra när jag kollar runt.
Vad smart att göra isnougat, och vad fina de blev! Tycker om att du dekorerat dem så sparsamt, det blev verkligen jättesött <3
SvaraRaderaO, det låter supergott det där! :) Isnougat... mm...
SvaraRaderaDom är supereleganta !! Älskar verkligen att chokladkanten sticker upp ca 1 mm, skitsnyggt!
SvaraRadera