Kunde inte släppa denna idén så idag var jag tvungen att testa den, visserligen inte den första att göra den men en klart annorlunda kombination!
Vanilj-pannacotta med ett täcke av nypon
Räcker till 5 glas
5 dl grädde
½ dl socker
1 vaniljstång
3 blad gelatin
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm under tiden grädden och skrapa ur vaniljstången, lägg i vaniljstång + skrap i grädden och låt koka upp. Låt småputtra under omrörning i någon minut. Ta av plattan låt svalna något, kokar grädden när du lägger i gelatinet finns risken att allt skär sig.
Krama försiktigt ur gelatinet, låt det mesta av vattnet vara kvar. Lägg ner i grädden och rör om. Häll upp grädden i serveringsglas, ca 1 dl per glas. Ställ i kylskåp för att stelna, tar ca 2 timmar.
Nypon-gelé
Sockerlag på 2 dl vatten + 1 dl socker, eller 2 dl rent vatten beroende på hur sött du vill ha det.
4 msk nyponsoppepulver
3 blad gelatin
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka sockerlagen i några minuter/ koka upp vattnet och vispa ner lite nyponsoppepulver i taget ut efter smak.
Krama försiktigt ur gelatinet, låt det mesta av vattnet vara kvar. Lägg ner i nyponsoppan och rör om. Häll upp nyponsoppan i serveringsglasen, ställ i kylskåp för att stelna, tar ca 1 timme.
Kombinationen vanilj-pannacotta med nypon-gelé gjort på sockerlag blev grymt god men väldigt söt och mäktig. Är man ingen gottegris som gillar söta efterrätter rekommenderar jag att göra nypon-gelén på vanligt vatten!
Inom kort presenteras vinnarna i Årets matblogg, spännande!
Kram Karin
Mums, ser riktigt gott ut!
SvaraRaderaÅh läckert det ser ut, har letat efter kul saker att göra med nyponsopp pulver och bakning, så tack för receptet :D
SvaraRaderaHärligt höstigt och lite annorlunda :) Jag har aldrig tänkt på att man kan använda nypon, de låter gott.
SvaraRadera