Lite annorlunda pepparkakor…
Varken cakepops eller cakeballs, snarare “cakeplattor”… *ler*
Ett paket mjuk pepparkaka
1-3 msk glögg och/eller lingonsylt
Smula sönder pepparkaka och ta en matsked glögg/lingonsylt och blanda till en fast deg. Svårt att säga hur mycket som behövs, man får testa sig fram!
Platta ut degen, ca 1 cm tjockt och tryck ut valfria figurer, låt stå i kylen en stund.
Smält choklad, jag använda mörk choklad, tror det blir mer pepparkaks-likt om man använder mjölkchoklad. Ev. ha i lite kokosfett/matolja att tunna ut chokladen med.
Doppa “pepparkakorna” i chokladen och låt stelna i kylen.
Gör egen kristyr eller köp en tub färdig kristyr från Dr. Oetker och garnera dina “pepparkakor” med härligt färgglatt strössel. Låt kristyren stelna och njut sedan tillsammans med ett stort glas kall mjölk!
Kram Karin
.
onsdag 7 december 2011
Pepparkakor och mjölk…
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Riktigt smart ide, man kanske till och med kan använda vit choklad till överdraget?
SvaraRaderaSka pröva att göra ett par sådana nästa gång jag bakar min mormors mjuka pepparkaka :)
hur går det med din hemma foto studio?
SvaraRaderaJag låg i sängen i natt och tänkte på dessa pepparkakskakor (fråga mig inte varför, hahaha) och tänkte att de blir ju meta-kakor!
SvaraRaderaSka lätt prova någon gång. Risken är ju att de inte blir lika goda som ursprungskakan bara :S
Så gottigt!
SvaraRaderaDet där såg riktigt gott ut.. Kanske nåt man ska ta och prova.. =)
SvaraRadera