onsdag 7 december 2011

Pepparkakor och mjölk…

123 (5) 

Lite annorlunda pepparkakor…
Varken cakepops eller cakeballs, snarare “cakeplattor”… *ler*

Ett paket mjuk pepparkaka
1-3 msk glögg och/eller lingonsylt

Smula sönder pepparkaka och ta en matsked glögg/lingonsylt och blanda till en fast deg. Svårt att säga hur mycket som behövs, man får testa sig fram!
Platta ut degen, ca 1 cm tjockt och tryck ut valfria figurer, låt stå i kylen en stund.

Smält choklad, jag använda mörk choklad, tror det blir mer pepparkaks-likt om man använder mjölkchoklad. Ev. ha i lite kokosfett/matolja att tunna ut chokladen med.
Doppa “pepparkakorna” i chokladen och låt stelna i kylen.

123 (1) 123 (4) 123 123 (7)

Gör egen kristyr eller köp en tub färdig kristyr från Dr. Oetker och garnera dina “pepparkakor” med härligt färgglatt strössel. Låt kristyren stelna och njut sedan tillsammans med ett stort glas kall mjölk!

Kram Karin

PICT0001 PICT0016 PICT0008 PICT0020 PICT0018 PICT0013 PICT0010

5 kommentarer:

  1. Riktigt smart ide, man kanske till och med kan använda vit choklad till överdraget?

    Ska pröva att göra ett par sådana nästa gång jag bakar min mormors mjuka pepparkaka :)

    SvaraRadera
  2. hur går det med din hemma foto studio?

    SvaraRadera
  3. Jag låg i sängen i natt och tänkte på dessa pepparkakskakor (fråga mig inte varför, hahaha) och tänkte att de blir ju meta-kakor!

    Ska lätt prova någon gång. Risken är ju att de inte blir lika goda som ursprungskakan bara :S

    SvaraRadera
  4. Det där såg riktigt gott ut.. Kanske nåt man ska ta och prova.. =)

    SvaraRadera