För knappt en vecka sen fick kronprinsessan Viktoria och Daniel sin efterlängtade lilla dotter Estelle och detta inlägg är till hennes ära.
Här ser ni min version av lilla Estelle när hon är en busigt krypandes liten prinsessa. Finklädd för kalas, redo för sängen i sin fina pyjamas och en liten nakenfis i blöja med mammas pärlhalsband…
Bebisarna är gjorda av sugerpaste och dekorerade med pärlströssel. Utstickaren kommer från butiken Kakformar.se
Välkommen till världen!
Kram Karin
.
tisdag 28 februari 2012
Prinsessan Estelle
söndag 26 februari 2012
Frågor & Svar
Det är även många som beklagat sig över att jag sällan svarar på era frågor och jag förstår er irritation. Ett av skälen till det är att de långa svar jag skrivit inte sparas när jag trycker på Svara utan då snällt får börja om igen. Jag funderar därför allvarligt på att ta bort den funktionen från bloggen!
Jag vill ändå trots allt bibehålla kontakten med er läsare och svarar gärna på alla era frågor, även om det ibland kan ta lite tid att skriva ihop bra och genomtänkta svar. Jag ska se om jag inte kan lösa detta med en permanent Fråga & Svar-sida här på bloggen istället där jag skriver ner alla frågor jag fått i olika kategorier. Detta kan dock ta lite tid innan allt är klart men den som väntar på något gott... *ler*
Kram Karin
lördag 25 februari 2012
Vackra Mello-kakor!
Förra året gjorde jag Melodifestival-inspirerade små kakor och jag kunde inte låta bli att baka något härligt färgglatt i år igen. Dessa är dock lite annorlunda men Melodifestivalens klassiska färger syns ändå tydligt.
Jag använde mig av samma kakdeg som till de söta fjärilarna jag skrev om tidigare i veckan. Och även dessa är täckta med lime-smörkräm och färgad sugarpaste.
Så här i efterhand ser jag att dessa kakor även passar in på Pride-temat och deras regnbågsfärger, jag kanske ska ta och baka liknande kakor till årets Pride-festival i sommar. *ler*
För vilken låt slår ditt hjärta ikväll?
Kram Karin
torsdag 23 februari 2012
Testing testing
En extra rolig sak var att jag fick ärva min pappas Iphone då han skulle köpa en ny, gissa om att jag är glad! Så detta inlägg är mitt allra första från min nya lilla leksak och många fler kommer...!
Kram Karin
söndag 19 februari 2012
Beautiful butterfly-cookies
Jag fick denna härliga idé när jag googlade efter inspiration till våriga bakverk och inte kunnat släppa tanken på att göra dessa söta fjärilar. Måste erkänna att jag faktiskt blev ganska nöjd med resultatet! Dom var inte speciellt svåra att göra heller, jag bakade vaniljkakor men utan bakpulver som jag sedan täckte med smörkräm smaksatt med lime-saft (gryyymt gott!) och sedan kavlad sugarpaste och sockerpärlor.
Nu kan våren komma!
Kram Karin
Ps. Imorgon åker jag o barnen till Stockholm så det blir lite tyst på bloggen i några dagar, men njut av fjärilarna så ses vi snart igen!
lördag 18 februari 2012
Snygga siffer-formar!
När jag fick ett mail härom veckan från Coolstuff med frågan om jag ville testa en av deras nya bakformar i form av siffror tackade jag självklart ja. Jag är egentligen lite emot färdiga formar, tycker det går precis lika bra att skära till formen själv men ibland har man varken tid eller ork till det. Då passar dessa formar perfekt! En annan fördel med denna form är att den bakar mycket fortare än en vanlig rund springform, bra att tänka på när man har den i ugnen!
Bakformen behöver inte smörjas då kakan inte fastnar i formen utan låt den svalna en stund och sen är den lätt att få ut! Bakformarna finns i siffrorna 0-9, så alla sifferkombinationer kan göras. Den är gjord i 100% silikon och tål både mikrovågsugn, vanlig ugn och diskmaskin
Då Sebastian fyllde 3 år i år så valde jag såklart just en 3:a och då han älskar ballonger så dekorerade jag tårtan med just det. Enkelt och roligt.
Jag använde mig av tre-lika-recepet och tog då 5 ägg, blev alldeles lagom till den formen. Kakan lossnar lätt om man låter den svalna en stund. Det är lite kluriga att täcka den så jag fick lappa den på "insidan" av trean men den är inget som direkt syns. Ballongerna gjorde jag av sp som jag rullade till ovala bollar som jag sen plattade till. Under ballonger satte jag en liten klutt och snörena har jag målat dit med pastafärg utblandat i alkohol.
När jag hämtade Sebastian på dagis i onsdags berättade fröknarna att barnen älskade tårtan och alla ville ha en tårtbit med en ballong på. *ler*
Kram Karin
onsdag 15 februari 2012
Ljuvligt god chokladmousse-tårta
Smält smöret och låt det svalna. Knäck äggen i en bunke. Blanda ner socker, det smälta smöret och sikta i övriga ingredienser. Den här kakan blir bättre ju mindre du rör i den, givetvis måste allting blandas men inte mer än så! Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 26 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader, cirka fem minuter. Kakan ska ha en fast kant men vara mjuk i mitten.
Denna grymt goda moussetårta gjorde jag för några veckor sedan då jag hade ett Inredningsparty här hemma. Tanken var att göra tre olika mousse men den mörka choklad-moussen blev Stratecellio-mousse istället.
Chokladbotten 100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Låt svalna.
Chokladmousse
Detta recept räcker till ett lager mousse, vill du ha två olika lager gör du två satser mousse med olika choklad.
150 g choklad (vit, ljus eller mörk choklad)
2 ägg-gulor
3 dl grädde
Smält chokladen försiktigt och låt svalna till under 65°C (annars kan äggulorna koagulera). Rör ner äggulorna en i taget, rör ordentligt mellan varje.
Ta ca ½ dl grädde och rör ner i chokladen så att den svalnar, känns chokladen fortfarande för varm så blanda ner mer kall ovispad grädde.
Vispa grädden, inte för hårt, och rör ner chokladen lite i taget till en jämn smet.
Bred på ett lager mousse i taget, låt stå i frysen ca 30 minuter innan du gör nästa mousse och brer på den. Låt tårtan stå i kylen i några timmar för att stelna ordentligt och låt sedan tina i kylen i 1 – 2 timmar eller ca 1 timme i rumstemperatur.
Sen är det bara att ta en tugga och njuta!
Kram Karin
tisdag 14 februari 2012
Ett glas kärlek
Denna mousse är lika god som enkel och är snabb att slänga ihop när sötsuget faller in. Varför inte bjuda din älskade eller en kär vän på detta ikväll på Alla hjärtans dag? En dag då vi bör ha alla våra nära och kära i åtanke.
Enkel Stratecellio-mousse
4 portioner
4 dl grädde
1 msk vaniljsocker
200 g choklad
Smält chokladen och låt svalna lite. Vispa under tiden grädden med vaniljsockret tills den nästan är färdig, alltså lite halvt rinnig. När chokladen börjat tjockna vispar du ner den i grädden, vispen kommer slå sönder chokladen till små små flisor. Fyll vackra glas med moussen och dekorera med strössel eller annat fint.
♥ – kramar Karin
söndag 12 februari 2012
Små söta ätbara chokladskålar
Vår älskade lilla bus-pojk Sebastian fyllde 3 år idag, tänk vad tiden går fort! Och istället för att baka en tårta så testade jag något jag länge varit sugen på att prova på; chokladskålar!
Dessa små imponerande och lyxiga chokladskålar är betydligt enklare att göra än vad dom ser ut. Det enda du behöver är smält choklad och ballonger.
Till 6 chokladskålar behövs det 6 ballonger och ca 300 g choklad. Vit, ljus eller mörk choklad, spelar ingen roll. Smält i mikro eller över vattenbad och låt stå att svalna en stund. Ju längre chokladen får stå desto tjockare/mer trögflytande blir den, vilket ger ett tjockare skal på skålen.
Blås upp ballongerna till hälften, ju större ballong desto större skål. Klicka en liten bit smält choklad på en bakplåtspapper. Doppa ballongen i chokladen och vrid den runt lite snett så att du få choklad runt om. Sätt ballongen på choklad-klicken och låt stå, fortsätt sedan likadant med de andra ballongerna.
Låt ballongerna stå minst 1 timme för att stelna ordentligt, har du bråttom kan du ställa dom i kylen eller utomhus nu när det är vinter, så stelnar chokladen fortare.
När chokladen stelnat så sticker du hål på ballongen med en nål eller liknande, hjälp ballongen loss från chokladen genom att försiktigt dra i den. Akta så att inte ballonger drar med sig skålens kanter när den sjunker ihop.
Visst blev det en vacker skål?
Skålarna är nu färdiga för att fyllas med glass, fruktsallad, mousse… Eller varför inte marängsviss?
Kram Karin