torsdag 31 maj 2012

Sommarpaj!

PICT0011PICT0013 PICT0015

Somrig rabarber- & jordgubbspaj

1 liter jordgubbar (tinade eller färska)
6 – 8 rabarberstjälkar
2 msk socker

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj gubbar och stjälkar innan du noppar jordgubbarna och skär av blasten på rabarbern. Halvera jordgubbarna och skär rabarbern i 3-4 cm stora bitar. lägg allt i en ugnsfast form. Strö över socker och låt stå under tiden som du blandar ihop smuldegen.


Smulpaj

150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
2 dl cornflakes

Blanda allt i en bunke tills det bildar en grynig deg och strö över frukten.  Grädda pajen i cirka 20 minuter tills den fått fin färg. Stick med en gaffel för att se att rabarbern mjuknat. Servera gärna med vaniljsås eller vispad grädde, jag tycker dock den är allra godast med vaniljglass till!

Kan det bli godare?

Kram Karin

PICT0022PICT0024

5 kommentarer:

  1. Ser jättegott ut! Ska testas i helgen!!!!

    SvaraRadera
  2. Åh vad gott, jordgubbar och rabarber är verkligen bara så gott tillsammans :)

    SvaraRadera
  3. ***Mumms*** & så vackra Foto ♥...
    Tar en liten Jordgubbe innan jag går hihi/Kram

    SvaraRadera
  4. Ska prova detta recept i helgen

    SvaraRadera