Denna smaskiga idé kom jag på, härom dagen, sittandes i bilen på väg hem – stora saftiga jordgubbsbitar i en härlig vanilj-kladdkaka! Idag tog jag chansen och testade idén… Och jisses va gott det blev, ni måste pröva!
Jordgubbig kladdkaka
150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
Knappt 1 liter jordgubbar
1-2 msk socker
Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. Lägg dom i en skål och strö över sockret, rör om och låt stå.
Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i de rårörda jordgubbarna i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.
Lika god varm som kall.
Den smakar som jordgubbar med vaniljkräm… Mums!
Kram Karin
.
onsdag 20 juni 2012
Jordgubbig kladdkaka
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mums, vilken god kaka :)
SvaraRaderaDen tar vi :)
SvaraRaderaTrevlig midsommar!
kram
Fia
Så smarrigt! Den måste jag testa!
SvaraRaderaHej karin!
SvaraRaderaJag har gjort tårtan nu och bjudit den på lunchgästerna här på midsommarafton. Den blev sååååå uppskattad. Jag har länkat den från min blogg med bild :P
Tack för du delar med dig så mycket gott!!
Glad midsommar :)
kram
Fia
wow, den verkar ju hur god som helst - har aldrig ens tänkt tanken på att blanda i jordgubb och marsanpulver i min ljusa kladdkaka! Måste testas, tack för receptet! :D
SvaraRaderaTack så mycket, verkar jättegod - måste pröva!
SvaraRaderaKaloririk? Näe, hoppas inte :-)
/Biggan (saknar inlogg)
Åh den här ser ju riktigt god ut faktiskt, ska testa. Tack för att du delade recept
SvaraRadera/Sewe
Tack för ett toppenrecept, så himla gott det blev. Ska definitivt göra den fler gånger i sommar!
SvaraRaderaLåter genialiskt! Somrigt och gott!
SvaraRaderaSå gottit & vackert presenterat ♡ ...
SvaraRaderaTack för denna underbara kakan ( recept). Glad midsommar.🌞
SvaraRadera