torsdag 26 juli 2012

Somrig kladdkaka

  PICT0001
PICT0003 PICT0005

Efter min geniala idé med att göra en jordgubbskladdkaka har jag länge velat utveckla den och provade idag att göra den med hallon & blåbär. Ett mycket lyckat experiment! Nästa gång ska jag testa med bara blåbär…!

Somrig kladdkaka Receptet räcker till en 24’ form
150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl  kallrörda marsanpulver eller 1,5 dl kok marsankrämpulver (kladdkakan blir då laktosfri)
ca 250 – 300 hallon och/eller blåbär, färska eller halvt tinade

Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i bären i smeten, rör så lite som möjligt men så att allt blandas. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.
Lika god varm som kall.

Den smakar som blåbär/hallon-paj med vaniljkräm… Mums!
Vilket bättre sätt än att avsluta en god middag med trevligt sällskap än att bjuda på en bit somrig kladdkaka!?

Kram Karin
PICT0006

Så nöjd över det vackra tårtfatet som jag budade hem på Tradera, vackert o stilrent! 

PICT0009

5 kommentarer:

  1. Tänkte direkt när jag såg tårtfatet att jag måste fråga vart du köpt det :) Ursnyggt ju! Men jaha, Tradera.... Attans! Vet du märket? Vill haaaaa!

    SvaraRadera
  2. Mums! Det lät supergott! Roligt med en annan version av kladdkaka än den vanliga chokladiga :)

    Ha en fin fredag!

    SvaraRadera
  3. Vilken god ide du fick där, denna måste jag bara pröva till helgen. Tack!

    SvaraRadera