Hipp hipp hurra för alla Karin idag!
Då vi är tre tjejer här hemma med namnet Karin (våra döttrar heter Karinsdotter i mellannamn) så firar vi självklart detta idag den 2 augusti.
Igår bakade jag och Linnéa jordgubbs-cupcakes som strax efter en stund i ugnen såg ut att bli totalt misslyckade. Alla pöste ut ur sina formar men sjönk sen ihop efter att de vilat en stund uttagna ur ugnen. Planen var att göra maffiga cupcakes med smarrig frosting men jag kände att ibland är det enklad både vackrare o godare. De fick istället lite puder-regn av florsocker istället. Alldeles perfekt o lagom!
Jordgubbsmuffins
ca 15 normalstora muffins
Knappt ½ liter jordgubbar
120 g mjukt smör
1½ dl socker
1 ägg
3 dl gräddfil/filmjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj o mjöla formarna i en muffinsplåt eller sätt i muffinsformar.
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i fyra delar, strö lite socker och låt stå tills vidare.
Vispa smör, socker o vaniljpulver vitt o pösigt. Rör ner äggen och gräddfilen/filen. Smeten kan se ut som att den skurit sig men det blir bra när mjölet kommer i!
Blanda mjölet med bakpulver i en annan skål och häll ner mjölblandningen i smeten.
Vispa eller rör om till en jämn smet.
Fördela smeten i muffinsplåten/muffinsformarna, max 3/4 fullt. Tryck ner 3-4 jordgubbsbitar i varje muffins. Grädde muffinsen gyllenbruna mitt i ugnen i ca 25 minuter. Mina muffins svällde upp ganska rejält men de sjönk sedan ihop efter att jag tog ut dom ur ugnen.
Ta ut muffinsen ur ugnen och låt stå en stund, ta sedan ur dom ur muffinsplåten och låt svalna helt innan du pudrar dom med florsocker.
Muffinsen blir både saftiga, goda och alldeles lagom söta!
Kram till er alla, Karin
Det söta lilla tårtfatet har jag vunnit på Tradera och den söta lilla fågeln fick jag i present på min födelsedag förra året. Vilket påminner mig om att jag fyller år om två dagar…! Tiden går fort när man har roligt!
Inte bara vi människor som gillar muffins, jag fick bild på en liten inkräktare som var väldigt förtjust i florsockret! *ler*
Grattis på namnsdagen! Muffinsen ser goda ut!
SvaraRaderaJag tycker att de blev hur fins som helst! Det var bra att du inte täckte dem!!
SvaraRaderaMuffinsen ser ju helt fantastiskt goda ut!
SvaraRadera