tisdag 11 september 2012

Gräddsmörkräm med smak av aprikos

Detta recept hittade jag hos min blogg-vän Tårtspecialisten. En smörkräm som inte är för dom som räknar kalorier för denna innehåller löjligt mycket smör. Men ack så god!

Gräddsmörkräm
(räcker till att spritsa cirka 25-30 normalstora muffins, till att spackla två normalstora tårtor eller spritsa en tårta som Regnbågstårtan)

1 burk sötad, kondenserad mjölk
400-500 gram rumstempererat smör
1-2 tsk vaniljsocker 

Skär det rumstempererade smöret i mindre bitar och lägg i en skål. Häll i en burk med sötad, kondenserad mjölk och vispa tills allt har blandats ordentligt. Konsistensen ska vara len och smidig. Smaksätt eventuellt med vaniljsocker.

Smaksättning
Istället för vaniljsocker så smaksatte jag min med aprikos-essense från Bordsvattenaromer.se – dom är egentligen till att smaksätta kolsyrat vatten men funkar lika bra i bakverk! Essensen gav smörkrämen en god och fruktig smak av essense, dock så hade den en stark parfym-liknande doft men det gav tårtan en härlig arom. Testa själv, det finns många olika smaker!

Kram Karin

1 kommentar:

  1. Hejsann...
    Jag hamnade på din blogg via bloggportalen.Jag älskar själv att baka,och är alltid på jakt efetr nya bakrecept.
    Sparar denna i favoriter...Tack för titten./Sölvi.

    SvaraRadera