tisdag 11 september 2012

Hallonkompott

Syrligt sött – hallonkompott är grymt gott som tårtfyllning och passar till nästan allt!

Hallonkompott
Ett lager i en 24 cm tårta

2 ½ gelatinblad
300 gram hallon
1 ½ dl strösocker

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka hallonen och socker på låg värme i cirka tio minuter. Om du vill kan du smaksätta kompotten med lite vanilj eller citronsaft.

Försiktigt krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma kompotten.
Du kan nu antingen hälla kompotten i en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter eller låta den stelna i en bunke. Båda funkar lika bra!
Känns kompotten stel i bunken när du ska fylla tårtan är det bara att röra om så att den mjuknar och blir mer lätthanterlig.

Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar