Mjuk, len och med en underbar vaniljsmak passar Pannacotta perfekt som tårtfyllning!
Varför inte i kombination med hallonkompott?
Pannacotta
Ett lager i en 24 cm tårta
2,5 dl grädde
0,25 dl socker
½ vaniljstång eller ½ tsk vaniljpulver
1½ gelatinblad
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Blanda alla övriga ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Låt gräddblandningen svalna lite innan du försiktigt kramar ut gelatinbladen och lägger dom i grädden. Är det för varmt eller kokande så tappar gelatinet sin funktion och den stelnar aldrig!
Klä en lagom stor tårtform eller pajform med plastfolie, den ska vara lika stor som tårtbotten. Häll i blandningen och låt stelna i kylskåpet något timme. Ta försiktigt ur pannacottan ur formen och lägg den upp o ner på tårtbotten och dra försiktigt bort plastfolien. Klart för nästa lager tårtbotten!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar