Denna härligt rund tårta är fylld med vit chokladmousse och hallonkompott, täckt o dekorerad med marsipan. Allt på prinsessan är ätbart utom själva pinnen som stöttar upp henne.
Att göra en prinsess-tårta även kallad barbie-tårta är enklare än man kan tro. Baka bottnar och gör klart fyllningar. Ta fram en lagom stor skål som kommer bli själva kjolen. Täck insidan med plastfolie och lägg ett lager tårtbotten, bred ut fyllning och sedan på med nästa tårtbotten. Fortsätt tills skålen är fylld. Lägg på en lagom stor tallrik så att tårtan trycks ihop något och låt stå en timme i kylen så att den får sätta sig.
För att enklast “välta” tårtan så lägg på tårtfatet på skålen och vänd sedan alltsammans. Tårtan är sedan redo för att bre på smörkräm, mousse eller grädde och sedan täckas med marsipan eller sugarpaste. Själva prinsessan modellerar du antingen för hand eller lindar in en barbie-docka och sätter i mitten av tårtan.
Kram Karin
Oj så fin;)
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Jättesöt tycker jag!
SvaraRaderaHerregud så duktig du är. Jag är ingen bagare precis. Då jag bakar bullar brukar de bli till hårda vapen.
SvaraRadera