Idén till denna sockerkaka fick jag efter att ha surfat runt på Pinterest och fastnat hos denna härliga bakbloggen:
www.boulderlocavore.com
Kärleksfull sockerkaka
Jag gjorde en sats hallon-sockerkaka och en sats brownie men rekommenderar att göra enbart med samma sorts kaka. Det blir en lite konsistens-krock mellan sockerkaka och brownie som inte är så rolig. Jag tror dock det mycket väl kan fungera med enbart brownie-smet också.
75 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
ca ½ dl hallonpuré
ev lite rosa eller röd pastafärg
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet tillsammans med smaksättning.
Blanda i hallonpurén. Rör till sist i mjölet blandat med bakpulver. För att få den mer rosa så tillsätt lite lite rosa eller röd pastafärg. Häll smeten i formen. Grädda genast i nedre delen av ugnen ca 35-40 minuter. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp. När hallon-sockerkakan är ute ur ugnen och någorlunda sval är det dags för chokladsmeten:
75 g smör
1,5 dl mjölk
3 ägg
3 dl strösocker
4,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl kakao
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form. Smält fettet och häll i mjölken, den kan gärna bli varm. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt den varma mjölken med fettet tillsammans med smaksättning.
Rör till sist i mjölet blandat med kakao och bakpulver.
Skär ut tjocka skivor av hallon-sockerkakan och tryck ut hjärtan ur varje skiva. Häll lite av chokladsmeten i botten på bakformen, sätt i alla hjärtan tätt i ihop och fyll på med chokladsmet så att det täcker allt. Baka av i ca 20 - 30 minuter tills stickan är torr. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.
Varför inte bjuda dina när och kära, eller kanske dina arbetskamrater på denna sockerkaka och se deras förvånade och säkerligen imponerade miner!
Kram Karin
Jag såg idag en liknande kaka på en annan sida och tyckte den var så söt. Roligt att du bakat denna.
SvaraRaderaMen vad häftigt!
SvaraRaderaDu är påhittig som få!//ankmor FL/Annika Jonsson
Heeej. Vilken fin kaka!! Tänkte baka denna i helgen och bjuda min mamma som kommer och hälsar på, men tror du att det går att göra allt detta på vanlig sockerkaks smet? Ha röd färg i en och den andra gör man choklad? Blir jätte glad om du svara!! Mvh/ Camilla
SvaraRaderaHej Camilla!
RaderaDu borde kunna göra detta med vilken smet som helst, sockerkaka, brownie, tårtbotten... Önskar dig en mysig helg, kram Karin
Vilken rolig och överraskande kaka! En fråga dock... Eftersom man gräddar hjärtat i 35-40 minuter, riskerar man då inte att det blir torrt när man sedan gräddar den ytterligare 20-30 min?
SvaraRaderaBlir inte hjärtat helt torrt?
SvaraRaderaOch måste man tänka på hur man skär bitarna?
Fin blogg!