Vad vore påsken utan påskharen och dess påskägg? Ingen riktig påsk tycker jag…
Därför bakade jag påskägg-inspirerade kakor i vackra färger, några enfärgade och några blandade. Knaprigt fina och goda!
ca 50 enkla/25 dubbla
150 g smör
2,5 dl socker
1 ägg
4,5 dl mjöl
½ tsk salt
½ tsk vaniljsocker
½ msk mjölk
Vispa smör o socker vitt, ha i ägget och vispa till en jämn smet. Byt till degkrok. Blanda mjöl, salt o vaniljpulver och ha i smeten. Till sist mjölken. Vill du ha flera färger så dela degen och färga sedan med pastafärg alternativt hushållsfärg. Vill du ha alla i samma färg kan du tillsätta den innan mjölet.
Låt degen vila en timme i kylen och kavla sedan ut degen och tryck ut valfria figurer. Baka kakorna i 150 grader i ca 8 minuter.
Kavla degen mellan 3 – 5 mm tjock och tryck ut valfria figurer, jag valde så klart den ovala äggformen!
När kakorna är bakade efter ca 8 minuter så kan du trycka ut formen igen för att få lika stora kakor, självklart inget måste…!
Jag fyllde kakorna med smörkräm gjord på gräddfil, fräscht och gott!
Smörkräm med gräddfil
125 g smör
7 – 8 dl florsocker
2 – 3 msk gräddfil
Vispa smöret vitt och fluffigt, ha i florsockret och vispa ihop allt. Tillsätt gräddfil och vispa kort stund till. Jag fick inte smörkrämen så slät som jag önskat men då jag ändå bara skulle fylla kakor med den gjorde det inget. Detta är en stor sats med smörkräm, vet du om att du inte kommer använda så mycket så halvera receptet!
Spritsa ut smörkräm på en kaka baksidan av en kaka och lägg sedan den andra ovanpå, tryck till lite lätt. Klart!
Här nedan ser ni vår lilla påskhare vakta sina färgglada ägg.
Oj, det här såg ju inte så gott ut... :-( lite läskiga färger.
SvaraRadera