Till påsken använder vi mängder av ägg så varför inte göra smarriga maränger till fikat.
Dessa sötisar har jag smaksatt med persiko-essens och fyllt med mörk choklad ganache, en grymt god kombination!
Enklad att göra, delikata att äta och söta att titta på!
Maränger
5 äggvitor, gärna rumsvarma
ca 2 dl socker
Några droppar valfri essens
Hushållsfärg
Ta en ren och torr skål och häll i äggvitan, minsta lilla skräp eller smuts gör att äggvitan inte går att vispa!
Vispa vitan till ett hårt skum. Häll under sakta vispning i sockret. Öka sen farten och vispa tills du får seg och toppig maräng. Ju längre vispning desto bättre! Smak- och färgsätt efter smak.
Gör hälften stora runda toppiga marängen och lika många stora men platta maränger, de blir botten på sötsaken.
Baka av i ca 150 grader i 45 minuter, när du kan putta på marängerna utan att skada dom är dom klara! Dessa blir knapriga på utsidan och härligt sega inuti…!
Chokladganache
100 g valfri choklad
½ dl grädde
Hacka chokladen så fint som möjligt. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält. Är det klumpar kvar så mickra en stund och rör till en slät massa. Låt stå i rumstemperatur i ca 30 minuter. Fyll en spritspåse eller bred ut ganachen på de platta marängerna, sätt en stor maräng som lock. Klart!
Tanken av att dessa skulle bli gul-randiga men de blev snarare bara ljust gula,
inte som jag tänkt mig men fina ändå!
Nej, dags att förbereda nästa blogginlägg, ligger ju som sagt lite efter… *ler*
Kram Karin
Så fina och goda!
SvaraRaderaÅh, vilka fina maränger! Mums!
SvaraRadera