Superenkla, saftiga och chokladiga cupcakes!
Tyvärr kommer jag inte ihåg var jag hittade original-receptet…
Bunke nr 1 – blanda alla torra ingredienser
3 dl vetemjöl
3 dl socker
1½ dl kakao
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
Bunke nr 2 – blanda alla blöta ingredienser
2 ägg
100 g smält smör
1½ dl kallt vatten
1½ dl mjölk
Häll bunke nr 1´s innehåll i bunke nr 2 och rör om tills allt blandats ordentligt. Klart för att fylla muffinsformar!
Baka av i mitten i ugnen i ca 10 minuter, kolla med en sticka att de inte är kladdiga. Låt svalna.
Skär med en smal vass kniv ett konformat hål i de avsvalnade cupcaksen, försök att få det så rent som möjligt från smulor.
Jag gjorde en normalstor sats med gräddsmörkräm
(Vispa 500 g rumsvarmt smör och 1 burk kondenserad mjölk ca 10 min)
och allt kommer inte gå åt, men smörkrämen går att spara i kylen i ca en vecka.
Tag undan 1 – 2 dl smörkräm och blanda ner ½ – 1 msk kakao.
Ta urgröpet + offra 1 – 2 cupcakes att smula sönder till jord i en liten skål. Ta en cupcake i taget,
bred på chokladsmörkkräm och doppa i “jorden”. Se till att hålet är rent från smulor!
Färga smörkrämen orange med pastafärg och ev. smaksätt med tex apelsin eller aprikos-essens.
Fyll en sprits med rund tyll och spritsa sakta runt runt från botten och upp en bit ovan jord. Moroten är nu gjord.
Kavla ut en bit grön marsipan/mmf/sockerpasta och skär till en bred remsa, skär till smalare remsor, ca 6 – 7 stycken i rad.
Skär av och rulla ihop, nu är blasten klar till moroten.
Nu är morötterna klara för förtäring!
Vill du dela cupcaksen snyggt och visa själva moroten är mitt tips att du låter den stå kallt i kylen någon timme så att smörkrämen stelnar, det är då lättar och blir betydligt snyggare att skära till cupcaken!
skrivit om dig...BLOGG LOVE...
SvaraRaderahttp://imabakeaholic.blogg.se/2013/april/blogg-love.html
Vad fina de är!
SvaraRaderaBland det sötaste jag någonsin sett! Första gången jag hamnar inne på din sida. Helt underbart duktig du är. Kram på dig. / Therese
SvaraRadera