[anslag]
Varje MÅNDAG kommer jag att skriva om olika svåra ord och termer som används inom bakning och tårtskapandet.
Ordet Anslag är bagarnas och konditorernas fackspråk för tårtbotten. Riktigt var ordet kommer ifrån vet jag inte trots idogt googlande, vet du så får du mer än gärna berätta!
Anslag / tårtbotten är själva grundstommen/fundamentet i en tårta, det är den som bygger upp själva bakverket. Det finns många olika sorters recept och tillvägagångssätt på anslag. Men de vanligaste huvud-ingredienserna är ägg, socker, mjöl och bakpulver.
Mitt personliga favorit-recept är det som även kallas för 3 delar. Man använder lika mycket av ägg, socker och mjöl. Antalet teskedar bakpulver är hälften av antalet ägg. Ganska enkelt och tårtbotten blir hög o luftig.
http://www.bagerskan.se/2009/12/recept-tartbotten-tre-delar.html
Ett mer klassiskt recept som du kan finna på bagerier är detta:
http://www.bagerskan.se/2010/10/fodelsedagstarta.html
Vill du ha chokladbotten rekommenderar jag dessa,
en med choklad:
http://www.bagerskan.se/2011/08/god-men-ganska-mastig-chokladtarta.html
Och en med kakao:
http://www.bagerskan.se/2009/05/beskrivning-tutt-tartan.html
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar