TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD!
Lite om chipsen…
Potatisen till Västkustchips kommer från tio olika gårdar på Västkusten. Vi kräver att alla våra odlare är anslutna till Svenskt Sigill och är IP-certifierade. Vi sätter potatisen från mars till maj och skördar sedan mellan juni och oktober, beroende på hur vädret har varit under säsongen.
Västkustchipsen finns i flera smaker och i ett blindtest under 2012 så blev Västkustchips klara vinnare. Den skivade potatisen friteras i jordnötsolja i små omgångar i grytor, på lägre värme och under längre tid än vanliga chips. Processen är skonsammare och tar tre till fyra gånger så lång tid som den vanliga chipsproduktionen. Potatisen skivas med skalet kvar vilket innebär att ytstärkelsen inte sköljs bort. Det gör att all smak från potatisen och alla näringsämnen bevaras.
Källa: pressutskick från Estrella.
Alla kan delta, allt du behöver göra är att kommentera detta inlägg och berätta om, inte när, med vem eller var utan HUR du skulle äta upp chipsen! Lite annorlunda man ibland måste krydda tävlingen lite.
Sista dagen att tävla är fredagen den 23 maj och de tre lyckliga vinnarna presenteras sedan dagen efter.
Lycka till!Kram Karin
Jag skulle äta dom med dipp.....jag är helt galen i dipp
SvaraRaderaJag kryper upp i ett soffhörn med mina skålar och ingen....INGEN får smaka det är mitt hahaha
Jag skulle lägga upp alla chipsen efter varandra och göra något mönster, därefter skulle jag lägga mig på golvet och äta dem en efter en :)
SvaraRaderaMed dipp och Coca Cola utdelat på så många helger som möjligt, så jag hinner njuta. ;-)
SvaraRaderaMed en god hemgjord dip. Gärna med lite extra syrlighet. Dessa chips skulle jag lägga upp på ett rustikt fat med dipskålrn i mittennoch avnjuta på altanen med ett glas rosé
SvaraRaderaJaha...HUR? Jo vi ska faktiskt dippa dem i en yoghurtdipp, kryddat med hemodlad chili.
SvaraRaderaJag är gärna med och tävlar, och skulle verkligen vilja vinna detta toppen pris som vore perfekt till sommarens alla grillkvällar. Skulle bjuda alla mina nära och kära och kort och gott mumsa i mig dessa tillsammans med en god och fräsch dipp och så klart min älskade Fanta.
SvaraRaderaKram Sanna
mammasvardag@hotmail.com
Jag skulle panik-äta chipsen i sommar medans jag skriver min masteruppsats. Då kan det behövas lite ehh... uppmuntran.
SvaraRaderaJag äter chipsen som tillbehör till en stekt eller grillad köttbit. Jättegott istället för vanliga potatis.
SvaraRaderaJag skulle göra mina syskonbarns favoriträtt... Chipslasagne
SvaraRaderaJag skulle äta dem naturella, för att få känna den goda chipssmaken.
SvaraRaderaJag skulle äta chipsen tillsammans med dippen ranch - ett givet alternativ som alltid fungerar.
SvaraRaderaO, va rolig denna tävling va.. om jag vinner skulle jag bli så himla glá.
SvaraRaderaPå helgen åker alltid chipspåsen fram.. skulle kunna trycka i mig flera hundra gram.
Jag skulle äta dem utan något till och njuta av att äta hur många jag vill.
Hur skulle jag då dessa chips äta? Jag skulle i alla fall inte runt midjan mäta.
Istället skulle jag njuta av flera chips åt gången och till den som uppfann chipsen, sjunga "fredagsmyssången".
Min första reflex var att smula ner dem i smeten till chocolate chip cookies - men det kanske inte blir så lyckat med tanke på löksmaken? Istället skulle jag pröva att ha dem i baguette- eller annan bröddeg, kanske tillsammans med lite gräslök och karamelliserad rödlök!
SvaraRaderaI smyg så ingen ser! Och inte äta upp allt på en gång utan gömma dem så man kan smyga dit och äta på sitt lilla gömställe!
SvaraRaderaHämningslöst. Bara njuta och inte tänka på något annat än hur gott chips verkligen är
SvaraRaderahillevianna@hotmail.com
Under fläkten, på soffan, i sommar då jag kommer att vara höggravid och troligtvis supersugen på chips :)
SvaraRaderaJag skulle hälla upp dom luftigt i en stor skål och sedan se till att ensam, få njuta av chipsen och äta dom en och en. Jag skulle unna mig en stunds njutning för mig själv med chips och läsk, utan barn och familj.
SvaraRaderaSkulle lägga ut chipsen på ett fat, klicka över lite uppvispad creme fraiche på varje chips och toppa med löjrom samt finhackad rödlök. Något drag med pepparkvarnen över också. Gott att njuta av till fördrinken en sommarkväll:-)
SvaraRaderaJag skulle öppna påsen och sticka ner näsan och ta ett djupt andetag och känna den kryddiga doften av chipsen. Sen skulle jag ta ett chips och lägga det på tungan och njuta av den underbara smaken. Resten av påsen går nog ner ganska fort. :) / Vicky
SvaraRaderaAntar att jag är lite tråkig kanske? Men jag skulle ta med mig chipsen ner till bryggan och njuta av dem precis som dem är, medans jag njuter av utsikten och "dippar" mina tår i vattnet. Inga krusiduller :)
SvaraRaderaJag är galen i dilldipp och skulle sitta och dippa för glatta livet med dessa goda chips! :)
SvaraRaderaDen första chipspåsen skulle jag skulle äta chipsen med glädje, helt naturella för att riktigt känna smaken, ett chips efter ett annat.
SvaraRaderaDen andra chipspåsen skulle jag äta i en tävling på midsommar där alla med munnarna fulla med chips så gott det går ska försöka sjunga Små Grodorna.
Den tredje och fjärde chipspåsen skulle jag äta tillsammans med en god chilikryddad dipp och en kall öl eller cider på midsommarkvällen samtidigt som jag njuter av både chips och glada vänners sällskap.
Den femte chipspåsen skulle jag hälla upp i en skål och trycka i mig hämningslöst för att bota en lättare bakfylla dagen efter midsommar. Orkar jag smälter jag ost och avnjuter till dem.
Den sjätte och sista chipspåsen skulle jag spara till en regnig sommarkväll och äta själv med andakt framför en mysig film samtidigt som jag njuter av varenda tugga och känner hur de krispiga chipsen långsamt krossas i min mun ända till allra sista chipset.
Oj, vad sugen jag blev på chips av det här! :)
/Elin Maria (ellebellejul@gmail.com)
Skulle göra dipp och sen bara gluffsa i mig ^^ fast skulle sluta med att hunden åt upp dippan och kvar sitter jag med 5 chipspåsar plus en öppnad :D
SvaraRadera