Med hösten kommer all härlig frukt som äpplen, päron och plommon, massor av godsaker att baka med. Och som ni vet vid detta laget älskar jag kladdkaka i alla former. För några år sedan gjorde jag en riktigt populär kladdkaka med vanilj och jordgubbar och tanken slog mig att man borde kunna göra en med äpplen. Testade såklart och jag tror jag har gjort det igen!
Äppelkladdkaka
150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1,5 dl marsanpulver (den kallrörda varianten)
3 – 4 äpplen
1 - 2 msk socker
2 -3 msk vatten
Kanel
Skala, dela äpplena i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och kanel efter smak. Låt koka tills äpplen är lagom mjuka (ca 5 – 8 min), ta upp ur vattnet och lägg åt sidan.
Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i de kokta äpplena i smeten. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen.
Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig, i ca 200 grader.
Lika god varm som kall.
Jag är ganska säker på att ni kommer gilla den!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar