sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

söndag 21 september 2014

Söndags sött a´la LCHF


2014-09-21 11.04.00



Choklad- & jordnötsmuffins

4 ägg
0,75 dl sötningsmedel (ICA´s Stevia strö)
125 g smör
100 g Philadelphiaost
1 dl vispgrädde
75 g  osötat jordnötssmör
1 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
50 g jordnötter
50 g mörk choklad (80%)2014-09-20 15.24.04

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låst svalna
Vispa äggen vitt och pösigt, tillsätt sötningsmedlet efter hand.
(Enklaste sättet att få äggen fluffiga)
Mät upp alla torra varor i en skål och alla våta varor i en annan skål.
Hacka choklad o jordnötter och ställ åt sidan.
Häll i de våta varorna i äggblandningen och se till att det blandas väl. Gör sedan samma sak med de torra varorna. Tillsätt sist hackad choklad och jordnötter.
Fyll valfria muffinsformar till 3/4 – ju större formar desto högre halt av kolhydrater och vice versa. Jag valde att använda mig av en silikonform från Tupperware. 
I den lilla gropen la jag en jordnöt och fyllde sedan på med smet.
Det går ganska fort att baka i denna form, ca 7 minuter. Det tar något längre tid i vanliga muffinsformar, mellan 10 – 15 minuter beroende på storlek.
Provstick för säkerhetsskull!

För att lyxa till det doppade jag dom små bakverken i lite smält choklad utblandat med lite kokosfett.

 

2014-09-21 11.06.012014-09-21 11.05.35 
2014-09-21 11.05.24

Kolhydrater i en sats:
Det som innehåller kolhydrater är Philadelphiaost – 4 kh, vispgrädde – 3 kh, jordnötssmör – 12 kh, mandelmjöl – 2 kh, pofiber – 3 kh, bakpulver – 3 kh, kakao – 3 kh, jordnötter – 7 kh, 80%-ig choklad – 10 kh = totalt 47 kh

Ju mindre muffins desto mindre kh per bit!

Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar