- sockerpasta i valfri färg
- nylontråd, kan köpa i närmsta leksak eller pysselbutik
- sax
- rengjord knappnål
- ev våg
Beskrivning
Kommer halsbandet att ätas bör du descifinera nålen så att den inte har några bakterier, antingen genom att koka den i vatten eller bränna den med eld (tändsticka eller tändare).
Rulla många små bollar av sockerpasta – väg dem för att få dom exakt lika stora. Gör 10 – 15 åt gången så blir de lagom torra. Gör du alla på en gång finns risken att de torkar helt och spricker sönder när du sticker igenom nålen.
Stick den rengjorda nålen rakt igenom en av bollarna, vrid den liten så att det blir ett hål och så att nålen inte fastnar i sockerpastan.
För att få extra effektfulla pärlor kan du pensla dom med skimrande pärlemorfärg, finns i olika kulörer.
Och visste blir det fint till slut även om det tar lite tid att pärla ett sockerhalsband.
Här nedan ser ni en glimt av min senaste tårta där jag dekorerade tårtan med ett vackert skimrande sockerhalsband.
Testa gärna själva, det är både enkelt och vackert!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar