Det blev chokladiga cupcakes med blåbärs-frosting. Mums fillibaba!
Devil’s Food cupcakes
En sats ger ca 15 normalstora cupcakes och 30 mini cupcakes
50 g smör
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 dl varmt vatten
½ dl kakao
2 ¼ dl vetemjöl
1 nypa salt
1 ½ tsk bakpulver Sätt på ugnen på 180 grader.
Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa ordentligt till en jämn smet. Blanda samman det varma vattnet och kakaon i en skål, vispa till det löst sig helt. Vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandat sig.
Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till 3/4.
Grädda i 180 grader. Mini-cupcakes i cirka 10-15 minuter och de normalstora cupcakes i cirka 20-25 minuter. De är klara när provstickan kommer ut ren. Ju kortare tid desto kladdigare cupcakes. Ta ut dem och låt svalna helt.
Den söta cupcake-formen kommer från Miss Etoile
Räcker till att spritsa cirka 25-30 normalstora muffin.
1 burk sötad, kondenserad mjölk
400-500 gram rumstempererat smör
Skär det rumstempererade smöret i mindre bitar och lägg i en skål. Häll i en burk med sötad, kondenserad mjölk och vispa tills allt har blandats ordentligt. Konsistensen ska vara len och smidig.
Smak- och färgsättning
Smaksätt med några matskedar blåbärssoppa då får du både färg och smak.
För tydligare smak rekommenderar jag att tillsätta blåbärs-essens och lila pastafärg.
Jag önskar min älskade dotter en härligt underbar födelsedag!
Puss mamma Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar