måndag 3 november 2014

Knapriga miniäppelpajer med krämig fyllning


Som ni kanske läst så har jag tidigare gjort en grymt god äppel- & kanel kolasås och små personliga pajskal. Nu är det dags att göra något riktigt gott av allt sammans! Dessa små pajer får ett härligt knaprigt yttre och ett varmt krämigt inre, serverat med varm kolasås och kall vaniljglass. Jag dreglar nästan när jag skriver detta… Så gott!

Knapriga miniäppelpajer med krämig fyllning

Sätt på ugnen på 175 grader.
Koka ihop en vaniljkräm, antingen med pulvermix eller från grunden.
Låt svalna något och lägg en rejäl klick i botten på varje pajskal.
Lägg äppelbitarna från när du kokade kolasåsen (eller koka egna tills de är mjuka) ovanpå vaniljkrämen.
Ringla på lite kolasås. Värm den lite i micron om den stelnat i kylen.

Blanda ihop en smuldeg – min bestod av ca 100 g smör, 1 dl socker, 2 dl mjöl, 1 dl havregryn, hackade hasselnötter och lite sirap. Strö över den smuliga degen på äppelbitarna så att de täcker. In i ugnen tills pajerna fått fin färg.

Servera med varm kolasås och vaniljglass!

Kram Karin


 Canon 31 044 Canon 31 045

3 kommentarer:

  1. Grattis till hederspriset! Riktigt kul!

    SvaraRadera
  2. Åh vad goda de ser ut! Och stort grattis till vinsten i Matbloggspriset! Det var så jag hittade hit! Du verkar ha en hel del godsaker här, kommer definitivt tillbaka!

    SvaraRadera