söndag 9 november 2014

Söndags sött a´la LCHF


  


När jag härom dagen lagade mat här hemma hittade jag en påse med rålaktritspulver från Ninas mat i kryddlådan och tankar kring vad jag kunde göra för gott satte genast igång. Efter lite funderande kom jag på lakrits-pannacotta, inget direkt nydanande men något jag aldrig testat iallafall. Lakrits är ju gott så varför inte liksom.

Lakrits pannacotta
Ca 4 portioner

4 dl grädde (det går bra med laktosfri)
0,5 tsk vaniljpulver
1 – 1,5 msk sötströ eller annat sötningsmedel
1 – 1,5 tsk rålakritspulver
2 blad gelatin

Lägg bladen i kallt vatten och ställ åt sidan.
Koka upp resterande ingredienser i en kastrull. Mängden sötningsmedel och lakritspulver är en smaksak. Jag tog den högre mängden och fick enligt mig en lagom sötma och en god eftersmak av lakrits.
Låt gräddblandningen svalna något och lägg sedan i de blöta gelatinbladen. Rör tills allt smält och häll sedan upp i fina glas. Låt stå i kylen i ca 2 – 3 timmar. Dekorera med färska bär, jag använde tinade hallon.

Söta kramar Karin 

  

1 kommentar:

  1. GRATTIS till matbloggspriset! jättefin blogg och underbara recept!

    SvaraRadera