torsdag 4 december 2014

Kokostoppar med smak av saffran & apelsin


Canon 25-11 046 


Något ni kommer märka under denna saffransveckan är att jag älskar kombinationen saffran och apelsin. Den kryddiga smaken från saffranet och det söta från apelsinen är helt underbara tillsammans. Om ni inte gjort det tidigare så rekommenderar jag det varmaste att testa, varför inte göra dessa kokostoppar? Saftigt söta med smak av just både apelsin och saffran!

Kokostoppar med smak av saffran & apelsin

200 g kokos
75 g smält smör
1 g saffran
1,5 dl socker
Rivet skal från en apelsin
Saft från en apelsin
2 ägg

Sätt på ugnen på 150 grader. Smält smöret och låt svalna.
Stöt saffran med lite socker och blanda med apelsinskalet i det smälta smöret. Rör ihop ägg, socker och apelsinsaft, blanda ner kokos och det smaksatta smöret. Låt smeten svälla i minst 10 minuter. Klicka ut smeten eller forma små koner med händerna och sätt på bakplåtsbeklädd plåt. Grädda i ugnen i ca 20 minuter tills de fått fin färg.
Om du vill – smält choklad och doppa botten på kokostopparna, ger ett lite lyxigare intryck.

  Canon 25-11 052

Gör gärna ett besök hos min vän Sabina som även hon har Saffransvecka just nu!
- Sweet and simple - 

Imorgon kommer ett av mina favoritbakverk, någon som kan gissa vilket?

Kram Karin

Canon 25-11 055Canon 25-11 060Canon 25-11 061

3 kommentarer:

  1. Ja, det upptäckte jag också, att saffran och apelsin funkar väldigt bra ihop. Gjorde en saffranslax häromdagen med rivet apelsinskal över, supergott!

    SvaraRadera
  2. Jag startar min söndag 2 advent med att baka dessa :-) Tack för tipset!

    SvaraRadera
  3. Fick svälla en timme men smeten va fortfarande för blöt för att göra toppar. I andra recept ska det bara vara lite apelsinsaft men fortfarande samma mängd kokos. Tänk på när du skriver saft från en apelsin att apelsiner varierar i storlek.

    SvaraRadera