fredag 5 december 2014

Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassa


Men nästan 20 olika recept på kladdkaka måste jag nog säga att detta är lite av min favorit. Gärna kylskåpskall, kladdigt seg kladdkaka – finns liksom inget som slår det. Och det roliga är ju alla olika varianter och smaker som man kan göra. Här är en mer julig med smak av saffran, apelsin, vanilj och mandelmassa. Riktigt gott!

Saffranskladdkaka med smak av apelsin, vanilj och mandelmassa
Receptet räcker till en 24’ form

150 g smör
3 dl socker
1,5 dl mjöl
3 ägg
1 dl  kok marsankrämpulver
1 g saffran – jag använde saffran från Saffran & Co
100 gram riven mandelmassa
100 g kanderade apelsinskal (Dr Oetker)
Saft och rivet skal från en apelsin

Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Mortla saffranet med lite socker och rör ner i det smälta smöret. Blanda de torra varorna och knäck sedan i äggen, rör om väl. Häll sedan i det smälta smöret och rör om till en jämn smet. Blanda sedan i rivet apelsinskal, kanderade apelsinskal, apelsinsaft och riven mandelmassa i smeten, rör så lite som möjligt men så att allt blandas. Bred ut smeten i en ugnsfast form och sedan hysta in i ugnen. Bakas i mitten av ugnen i ca 15 minuter, eller tills lagom kladdig.
Lika god varm som kall.

Imorgon blir det godis i bloggen!

Kram Karin 

 

2 kommentarer:

  1. Tävla gärna i lucka 5
    http://lifeofjohanna.se/2014/december/lucka-5.html#comment

    SvaraRadera
  2. Alltså kan du smsa över en bit. För jag håller precis på att dregla ihjäl mig! :)

    SvaraRadera