Brynt smör. Farinsocker. Banan.
Tre grymt goda saker kombinerade i en härlig kaka, kan det bli bättre? Mumma säger jag!
Banan blondies
Kan enkelt dubbleras om så önskas
150 g smör, smält och om så önskas brynt
2,5 dl farinsocker
1 ägg
1,5 tsk vanilj
en nypa salt
2,5 dl mjöl
½ dl mosad banan (1 medium banan)
Sätt på ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en kastrull tills det är gyllenbrunt, låt svalna något. Lägg bakplåtspapper i en ugnsfastform i storleken ca 20 * 15 cm.
Blanda smör och socker till en jämn smet, tillsätt ägg och vanilj. Rör i salt, mjöl och mosad banan. Blanda till en jämn smet och bred ut i bakformen. Baka av i ca 25 minuter tills kakan känns fast och lite kladdig.
Låt svalna och ringla lite smält choklad över kakan. Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar