Nordic Wares kakformar vann det prestigefyllda priset Formidable Grand Prix 2007.
En härligt symmetrisk form i från Nordic Ware, det välkända amerikanska företaget med nordiska anor. Nordic Ware har sedan femtiotalet producerat kakformar av högsta kvalitet.
Formen är tillverkade i gjuten aluminium med en non-stick beläggning vilket gör dem så lättbakade. Formarna är tunga och gedigna, de bakar dina kakor jämt och fördelar värmen fint genom hela formen oavsett mönster.
Formen rymmer ca 2,4 liter. Innan varje användning, pensla insidan med smör och strö lite mjöl över.Tillverkaren rekommenderar att man inte fyller kakformen mer än till 3/4 för att undvika att det rinner över. Diskas för hand med diskmedel och vatten. TÄVLING
Formen säljs hos Bagaren och Kocken men är tillfälligt slut.
http://bagarenochkocken.se/baktillbehor/nordic-ware-bakformar/nordic-ware-bundt-squared-pan/
ju smaskigare och fantasirikt desto bättre!
Tävla genom att skriva en kommentar nedan.
Tävlingen avslutas måndag den 11 maj!
MISSA INTE!
Att gilla Nordic Ware Scandinavia på Facebook
Facebook.com/Nordic-Ware-Scandinavia
Att gilla Bagaren och Kocken på Facebook
Facebook.com/Bagaren-och-Kocken
Lycka till, kram Karin
Åh! Jag skulle nog göra en riktigt tung och saftigt god chokladkaka, möjligen med lite nutella i smeten,, och sen en kaffeganache och massor av rostade nötter på. Det vore riktigt smaskigt! Och med typ fem kalas i maj så vill det till att hitta på många godsaker!
SvaraRaderaJag skulle baka Farmors Ankas chokladkaka med kaffe.Det blir himmelskt god och saftig,alltid given på fika bordet.Innan servering pudrar man på lite florsocker och lägger på lite fina blommor som dekoration.
SvaraRaderaJag ska genast börja laborera fram det perfekta receptet på rabarber- och kokoskaka med persikoglasyr för det vill jag baka i den fina formen :)
SvaraRaderaJag skulle baka en blåbärskaka i botten och en hallonkaka ovanpå och så grädda dom samtidigt. Sen göra en vanlig florsockerglasyr och hälla över lite snyggt och prydligt, och sen på med blåbär, chokladhack och hallon!
SvaraRaderaJag skulle baka en god och saftig glutenfri sockerkaka så även jag med glutenintolerans kan få njuta av ett gott och snyggt bakverk!!
SvaraRaderaEn devils food cake... Som är så härligt mörk och chokladig att den är syndig!
SvaraRaderaJag skulle baka en chokladkaka med Centerchoklad i smeten som överraskning när man skär. Kanske toppa den med chokladganache också. Den skulle jag bjuda mina nya kollegor på eftersom jag är med i fredagsfikagruppen. :)
SvaraRaderaJag skulle baka en vaniljsockerkaka med grovhackad mörk choklad i och sen täcka den i chokladglasyr. Enkelt och gott!
SvaraRaderaJag skulle baka en sockerkaka som på utsidan är av ljus smet, i mitten finns chokladsmet, ett lager cheesecake och hallon, underbart god är den.
SvaraRaderaJag skulle nog baka en nuttela-sockerkaka med finhackade hasselnötter som man bröar formen med. Kanske lite grovhackade hasselnötter i kakan också. Låter gott! :)
SvaraRaderaJag skulle använda den till min Herman som jag har på jäsning. Med fyllning av rivet äpple, hackad choklad och hackade nätter.
SvaraRaderaTiger-apelsinkaka. Eller sockerkaka med äppelbitar doppade i kanel.
SvaraRaderaJag skulle bara en enkel sockerkaksbotten och dekorera den till en vulkan, med röd gelé eller smörkräm rinnande ur mitten :)
SvaraRaderaSockerkaka med nutella inti och choklad ghnach över med nöter himmelsk god 😋
SvaraRaderaJag skulle baka en saftig chokladkaka, dela den på mitten och fylla med vit chokladmousse. Sedan skulle jag fylla hålet i mitten med en fräsch citrussallad att äta till. Eventuellt skulle jag även toppa med en chokladganache
SvaraRaderaen enkel med god citronsockerkaka. Det slår allt!!!
SvaraRaderaDen skulle ju vara perfekt till midsommar! Jag skulle baka en saftig vaniljkaka som jag skulle dela på mitten, bre på ett lager nutella och sen lägga ihop den igen. Skulle täcka den med en len vit chokladfrosting och fylla hålet med massa färska jordgubbar :)
SvaraRaderaEn saftig citron och blåbärskaka med jämtländska blåbär skulle nog få fylla en sådan form men en tunn citronglasyr så man fortfarande kan se det fina mönstret! Vilken form
SvaraRaderaNär jag ser formen tänker jag på en diamant. Så jag skulle göra en kaka med lyx. En sockerkaka innehållandes vitchoklad och hallon. Och en vit glasyr och slutligen strössel som är som små glittrande stenar, de gråa helst.
SvaraRaderaMail: mixenpixen@hotmail.com
Jag kan se framför mig en underbar Brylépudding (crème caramel) gjord i denna bakform! Formen skulle ge denna pudding en otrolig my läcker design och en oemotståndlig frestelse för ögonen ;-)
SvaraRaderaVill ha, va snygg! Jag tänker mig en tårtbotten som man sedan fyller med ett lager passionsfruktsmousse och ett lager med choklad, sedan för att dekorera så spritsar men grädde på :)
SvaraRaderaJag skulle baka en chokladkaka med körsbär. Toppad med dulce de leche o färska körsbär
SvaraRaderaChokladkaka med tryffel. Blockchoklad, kaffe, whisky, smör, socker, vetemjöl, ägg.
SvaraRaderaTryffel. Vispgrädde, smör, chili, muscovadoråsocker, mörk choklad.
Smaskens! Maud Lindberg maude@tyfonmail.se
Ärligt talat så skulle inte jag baka utan jag skulle låta min 2 åriga son baka en hederlig sockerkaka till mig som fika ☺ (med hjälp från mig förstås) kram på er ☺
SvaraRaderaEn hallon-lakrtits tårta fylld med hallongrädde med lakrits i. Jag skulle färga bottnarna svart och röd. På tårtans så skulle det vara grädde och hallon-lakrtisskallar.
SvaraRaderaJag skulle göra en choklad naked cake med päronkinuski fyllning toppad med färska frukter och lite blommor. Formen skulle bli väldigt häftig för en naked cake
SvaraRaderaJag skulle baka Banankaka, med kaffe och kanel. Förhoppningsvis så "dör" kakan lite så att den blir lite tung o geggig :-)
SvaraRaderaJag skulle göra en mjuk kanelbullekaka den har blivit min favorit med den unika kakform kommer det bli Succé
SvaraRaderaJag skulle baka en fruktkaka.
SvaraRaderaIngredienser:
200 gram smör
0,5 dl ströbröd
2,5 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
Torkad frukt: 2,5 dl blandad torkad frukt som ex. 1 dl russin samt 0,5 dl vardera av torkade hackade aprikoser, fikon och dadlar eller ananas, papaya och kiwi eller 50 gram suckat, 50 gram syltade apelsinskal samt 10 cocktailbär
lydia_sleyman@hotmail.com
Jag skulle baka ihop med min dotter som är snart 4 år. Det är alltid en fröjd! Då gör vi en sockerkaka och så får hon välja smaksättning. Hon har ingen gräns på fantasin så det kan bli väldigt intressanta smakupplevelser :)
SvaraRaderaApelsinsockerkaka med valnöt och finhackade dadlar, med mörk, smält choklad ovanpå.
SvaraRaderaJag skulle baka en silvia kaka , skära den i tårtlager och sedan göra massor med toppning kräm som jag även har emellan. En silvia tårta med massor av gott gojs. Yum!!
SvaraRaderaJag skulle baka en härlig citronkaka och göra en härlig vaniljkräm/frosting som jag häller över och låter rinna som en ganach längs sidorna.
SvaraRaderaJag skulle baka en helt vanlig tigerkaka, tror effekten skulle bli häftig med den formen 😀
SvaraRaderaFör att den vackra formen ska komma till sin rätt skulle jag göra en Sverigekaka! Ingen topping på kakan som döljer det fina mönstret utan en ljus kaka som framhäver det, samtidigt som smör- och vaniljfyllningen gör kakan oemotståndligt god! Så enkelt, gott och vackert!
SvaraRaderadottern älskar att baka, jag tror hon genast skulle göra sin specialcitronsockerkaka med glasyr på.
SvaraRaderaFör att den vackra formen ska komma till sin rätt skulle jag baka en Sverigekaka! Ingen topping som döljer mönstret utan en ljus kaka som framhäver det. Den läckra smör- och vaniljfyllningen kommer som en överraskning och gör kakan enkel, vacker och oemotståndligt god!
SvaraRaderaEn saftig chokladkaka m punchgrädde.
RaderaJag skulle baka sockerkaka med citron.
SvaraRaderaoch för att inte förstöra mönstret på kakan så skulle jag fylla hålet med vit chokladganache smaksatt med citron.
Jag skulle göra en otroligt god banankaka med ingefära. För att inte dölja mönstret skulle jag göra en ganache med mörk choklad att hälla över och strö lite hackade nötter på. Ev. lite hemmagjord vaniljglass i mitten.⭐⭐⭐
SvaraRaderaJag skulle baka en klassisk sockerkaka som man sedan häller brynt smör blandat med vanilj på så sockerkakan blir riktigt saftig o god!
SvaraRaderaJag skulle göra en chokladkaka med apelsinsmak. Tänk romerska bågar som chokladkaka. Precis som flera andra också har skrivit så skulle jag inte använda någon topping utan istället låta sockerkakan vara naturell för att framhäva det vackra mönstret på kakan.
SvaraRaderaÅh, jag har alltid velat ha en sånn form!! Jag skulle baka den fluffigaste sockerkakan med inslag av rivet citronskal och en fantastisk lemoncurd som skulle ringla längst sidorna av kakan. Så att man framhäver den otroligt fina formen som kakan. Skulle toppa allt med massa olika bär längst runt hela kakan, för att man ska få den där sommriga känslan. Den perfekta kakan!
SvaraRaderaJag skullle baka en god mjuk kaka full av färska bär som snart kommer att mogna. Dekorera den med frosting och massor av bär.
SvaraRaderaMvh Eva
evagustafsson_83@hotmail.com
Jag skulle göra en fantastisk smulig citron kaka där en smuldeg är i botten och en frisk citron fyllning hälls över för att sedan smula över de resterande av smulorna. Kakan har ett mjukt saftigt innanmäte och en frasig topp. För att inte förstöra det fantastiska mönstret och formen skulle jag brevid kakan servera en blandning av turkisk yoghurt och vispad grädde med lite vanilj. Självklart lägger jag upp en bild och recept så att flera kan njuta av denna härlighet om jag skulle vinna formen 😄
SvaraRaderaHälsningar Åsa
asa74johasson@gmail.com
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
SvaraRaderaÅååh! Världens finaste formar.
SvaraRaderaSkue baka en enkel sockerkaka med citronskal!