SOMMAR. SEMESTER. SOL & VÄRME. JORDGUBBAR, GLASS & VIT CHOKLADSÅS.
ENKELT & GOTT. REN NJUTNING. LATA SOMMARDAGAR.
Det ska va' gött å leva
Annars kan det kvitta
Fint å leva
Annars kan det kvitta
Lätt å leva
Annars kan det kvitta
Marinerade jordgubbar
Räcker till 4 – 6 personer
1 dl socker
1 luftig dl hackad basilika
1,5 liter sköljda o delade jordgubbar
Blanda socker o basilikahack och rör ner i jordgubbarna. Låt stå, ju längre desto godare smak.
Smakar inte så mycket basilika som man kan tro!
Vit chokladsås
Räcker till 6 – 8 personer
5 dl grädde
400 g vit choklad, grovhackad
Värm grädden så att chokladen smälter, låt svalna
Såsen kan stå i kylen och kommer då att tjockna, står den för länge kommer den stelna till mousseliknande konsistens och bli omöjlig att hälla. Men ca 15 minuter klarar den utan problem...
Servera med vaniljglass, hemmagjord eller köpt.
Sen säger jag bara NJUUUT!
Varma sommarkramar Karin
De marinerade jordgubbarna ser supergoda ut, basilika och jordgubbar passar ju hur bra som helst ihop =)
SvaraRaderaÅåååh, vad gott det ser ut! :)
SvaraRadera