onsdag 28 oktober 2015

Spökliga brownies




Lika läskigt söta som skrämmande goda, och riktigt enkla att göra.
Kan det bli bättre!

Brownies
250 g smält smör
5 dl socker
4 ägg
1,5 dl kakao
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt Smält smöret. Blanda alla ingredienser till en jämn smet. Täck botten med bakplåtspapper.
Jag använde en 15 * 25 cm stor form.

Ju mindre form - desto högre brownies – desto längre baktid.
Ju större form – desto lägre brownies – desto kortare baktid.

Grädda ca 25-30 min i 175 grader. Stickan ska inte vara jättekladdig. Låt svalna helt, gärna i kylen, innan kakan lyfts ur pannan för att skäras i bitar. Jag skar mina i 4 * 4 cm bitar, lagom stora för en marshmallows.


Montering
Du behöver…
Marshmallows
Vit choklad
Mörk choklad
lite kokosfett eller olja
plastpåse/spritspåse/vikt strut

Smält försiktigt vit choklad, gärna över vattenbad. Tillsätt lite kokosfett eller neutral olja för att få en rinnig konsistens på chokladen. Inte för tunn men ändå så att det rinner. Doppa en marshmallows i taget, se till att hela täcks med choklad och ställ på en brownie-bit. Det får gärna rinna över kanten, ev tillsätt lite med en sked runt om kanten.

Låt den vita chokladen stelna helt. Smält mörk choklad och fyll en plastpåse/spritspåse/vikt strut, klipp ett litet hål och spritsa försiktigt dit ögon och mun på dina små spöken.



Imorgon kommer ett nytt Halloween-inspirerat bakverk!
Kram Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar