tisdag 1 december 2015

Somrig cheesecake


SOMMARLÄNGTAN. INGEN SNÖ. SOMRIG CHEESECAKE.
NYPLOCKADE HALLON & SOMMARVARMA JORDGUBBAR.
ENKELT OCH GOTT.


Så här i mellanlandet mellan höst och vinter kan jag ibland längta tillbaka till sommaren. Nyplockade hallon och sommarvarma jordgubbar… Med denna enkla och så klart lika goda cheesecake så får du en härlig smak av sommaren. Men självklart går den att göra julig genom att smaksätta botten och/eller fyllning med juliga smaker!

Somrig cheesecake

Botten
40 g smör
70 g digestivekex

Fyllning
200 g naturell färskost
Psst! Arla har nyligen kommit ut med egen färskost som funkar precis lika bra som Philadelphia, om inte bättre. Dessutom så innehåller den inga konstigheter utan bara grädde, skummjölk, salt, syrningskultur.
130 g socker
2 g vaniljsocker (knappt 1⁄2 tsk)
150 g vispgrädde (ca 1,5 dl)
Om du vill ha juligare smaksätt med pepparkakskrydda eller saffran…

Pynt
Färska bär eller frukter i säsong

Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Mixa kexen fint. Blanda smör, kanel och kexsmulor och tryck ut i
botten på små runda ringformar som är fodrade med plastfilm, t.ex. klippta resmor av oh-papper.

Vispa färskost, socker och vaniljsocker till en fluffig konsistens. Vispa grädden mellanhård och vänd försiktigt ner den i färskostsmeten. Fyll bakformen med cheesecakemassan och ställ i kyl i ca 20 min.

Tryck försiktigt ut cheesecaken ur formarna och dra av plastfilmen. Dekorera med färska bär eller frukt.

Canon juli 347Canon juli 351

De ringar jag använt kallas för bakelseringar och finns i olika storlekar, höjd och diameter. Dessa finns att köpa hos Bakers som numera vänder sig till oss privatpersoner. De är enkla att använda och rengöra.
Du kan göra cheesecake, baka tårtbotten, använda som utstickare, göra glass… Bara fantasin som stoppar dig, användningsområdena är minst sagt många!

Direktlänk:
http://bakers.se/catalog/groups/bakelseringar

1 kommentar: