torsdag 14 januari 2016

Ett gott slut - Chokladpannacotta med hallongelé



FÄRSKA HALLON. MÖRK CHOKLAD. GRÄDDE.
PANNACOTTA. ETT GOTT AVSLUT.


IMG_5730

Just nu äter vi i familjen LCHF, vi har tagot bort socker, mjöl, läsk, pasta, godis, potatis, ris och annat som är rikt av kolhydrater. Vi söker med ljus och lykta efter goda substitut och har hitta några favoriter samt några produkter som går helt bort. Men ibland måste man få njuta lite, så härom dagen gjorde jag en lika enkel som ljuvlig chokladpannacotta, ett perfekt sätt att avsluta en god middag. Inget tillsatt socker och med mörk choklad. Men det ska vara hög procenthalt, minst 70 % och ingen blockchoklad!

Chokladpannacotta med hallongelé
2 stora portioner, men du kan utan problem göra flera små portioner.

100 g choklad
3 dl grädde
2 gelatinblad

Häll upp en skål med kallt vatten. Lägg i gelatinbladen.
Värm grädden i en kastrull. Dela chokladen i mindre bitar och lägg i grädden. Rör om tills all choklad smält. Ta av kastrullen från spisen.
Krama ur gelatinbladen och lägg dom i grädden. Rör om tills gelatinbladen smält.
Häll upp i två fina glas eller skålar. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.

Hallongelé
1 dl frysta hallon
1 dl vatten
1 msk socker eller sötningsmedel
1 gelatinblad

Häll upp en skål med kallt vatten. Lägg i gelatinbladet.
Koka upp hallon, socker och vatten i en kastrull. Sila om du vill hallonröran genom en sil så slipper du alla kärnor och får en slät gelé. Krama ur gelatinbladet och blanda ner den i hallonröran.

Låt gelén svalna något och se till att pannacottan hunnit stelna innan du häller på gelén, annars riskerar pannacottan att lösa upp sig. Dekorera med färska hallon.



IMG_5729 IMG_5739IMG_5732

Nästa inlägg är totala motsatsen till LCHF men ack så gott!

Kram Karin


IMG_5742

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar