GOTT NYTT ÅR. NYTTIGT & GOTT.
KNAPRIGT KNÄCKEBRÖD. LCHF.
MASSOR MED FRÖN.
När jag drar ner på kolhydrater saknar jag bröd, något vi äter en hel del här hemma. Och igår hittade jag ett värdigt substitut för knäckebröd. Både knaprigt, gott och framför allt enkelt, det gillar jag!
Knaprigt knäcke a´la LCHF
Räcker till en plåt3 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
0,5 tsk salt
Sätt på ugnen på 150 grader.Blanda allt i en skål. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut massan så att den täcker hela plåten. Strö lite flingsalt över och in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut plåten och skär till lagom stora bitar. Sänk värmen till 120 grader och fortsätt baka av knäcket tills det är knaprigt.
Lovar att återkomma med fler goda och nyttiga recept inom kort!
God fortsättning på det nya året!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar