sweet salt cake

meny start Meny Bilder meny recept Meny beskrivning meny kontakt

torsdag 7 januari 2016

Gott Nyttigt År!

 

 GOTT NYTT ÅR. NYTTIGT & GOTT.
KNAPRIGT KNÄCKEBRÖD. LCHF.
MASSOR MED FRÖN.

IMG_5685   

Mitt nyårslöfte i år är att ta hand om både mig själv och loggen. För mig personligen så ska jag äta bättre, mindre socker och kolhydrater och mer protein och grönsaker. Än så länge funkar det bra, dock endast inne på dag 4, men det går bättre för varje dag. Gällande bloggen så jobbar jag på en ny sajt som förhoppningsvis ska bli både snyggare och bättre men det tar sin lilla tid.

När jag drar ner på kolhydrater saknar jag bröd, något vi äter en hel del här hemma. Och igår hittade jag ett värdigt substitut för knäckebröd. Både knaprigt, gott och framför allt enkelt, det gillar jag!


IMG_5691 IMG_5693

 

Knaprigt knäcke a´la LCHF

Räcker till en plåt
3 dl sesamfrön
1 dl solrosfrön
2 ägg
1 msk fiberhusk
1 dl vatten
0,5 tsk salt

Sätt på ugnen på 150 grader.Blanda allt i en skål. Klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut massan så att den täcker hela plåten. Strö lite flingsalt över och in i ugnen i ca 10 minuter. Ta ut plåten och skär till lagom stora bitar. Sänk värmen till 120 grader och fortsätt baka av knäcket tills det är knaprigt.

  IMG_5692

Lovar att återkomma med fler goda och nyttiga recept inom kort!

God fortsättning på det nya året!

Kram Karin


IMG_5696IMG_5701

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar