NÖTTER, FRÖN & HONUNG.
BÅDE NYTTIGT, KNAPRIGT OCH GOTT.
HEMGJORD MUSLI. BRA START PÅ DAGEN.
Jag har förvånande nog lärt mig att tycka om kvarg, betydligt godare än vad det låter. Jag brukar blanda ut det med grädde så att det blir riktigt krämigt och gott, smakar precis som vanlig fruktyoghurt. Rekommenderas starkt! Receptet har jag hittat hos 56.se men gjort lite förändringar. Egentligen kan man som Kajsa Warg – tager vad man haver där hemma i skafferiet eller välja dina favoriter. Det finns liksom inget rätt eller fel utan gör precis så som du känner. Härligt va!
Hemgjord musli
Denna musli är så god, smakar nästan som Start… men är nyttig!
4 dl blandade nötter
1 dl mandelmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl vita sesamfrön
1/2 dl hela linfrön
1 tsk vaniljpulver/kardemumma/kanel
4-5 msk smör
1 msk flytande honung – valfritt!
Blanda ihop allt, om du vill kan du hacka nötterna i mindre bitar och fördela på plåt. Smaksätt med vanilj, kardemumma eller kanel. Klutta ut smöret och ringla lite honung över allt om du vill. Rosta allt på 150 grader i ca 20-30 minuter. Rör några gånger under tiden, muslin stelnar helt när den svalnat. Förvara muslin i en glasburk eller burk med lock.
Hemmagjord musli slår alla köpevarianter vi någonsin provat, det bästa av allt är ju att man (precis som du skriver) själv bestämmer innehållet efter sin egen smak. Vi häller gärna i lite äppeljuice eller pressad apelsin innan vi rostar musli, det ger en god smak.
SvaraRaderaEn fin vecka önskar vi dej,
kramar