BAKA MED BARN. ENKEL BANANAKA.
MYSIGT & KLADDIGT.
FIKA UTE I DET GRÖNA. SNART ÄR DET VÅR!
Nu. På en gång!
Jag förhalade det till nu i fredags då barnen hade studiedag, en perfekt dag att baka tillsammans. Ungarna tyckter det var riktigt kul att få mosa banan och väga upp mjöl, en riktigt barnvänlig kaka. Jag är inte stormförtjust i att baka med barnen, det blir lätt smet på både golv, väggar o tak och mitt tålamod sjunker snabbare än ett iphonebatteri i midvinterkyla. Men i fredags var det riktigt mysigt, jag hann till o med göra lite egna lchf-chokladbollar. (Mer om dom i ett annat inlägg.) Saftig banankaka
100 g mjukt smör
2 dl socker
2 mosade bananer
1 dl hackade nötter – valfritt!
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpluver
0,5 tsk salt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, socker, mosade bananer och ev. hackade nötter. Tillsätt äggen ett i taget. Se till att allt blandats väl, inga smörklumpar. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Rör ner det i smeten.
Smörj och bröa/mjöla en avlång brödform (1-2 l), häll i smeten. Grädda i nedre delen i ugnen i ca 45 min.
Jag delade upp smeten i två mindre aluminiumformar och kortade tiden med en kvart ungefär. Kolla med en sticka, den ska komma ut torr.
Som ni ser så har jag en förbless för våra mossbeklädda murar här ute i de småländska skogarna,
det är så vackert. Lovar att det kommer bli mer av denna varan.
Naturen är för vacker för att inte avnjutas och med goda bakverk blir det alldeles, alldeles… underbart!
Kram Karin
Hur stor form har du använt till kakan på bilden?
SvaraRaderaJag har använt mig av två mindre aluminiumformar för bröd, ca 7 * 18 cm, men det går lika bra med en större form.
Radera