SKOGSBÄRBAKELSER.
MANDELMJÖL & HONUNG.
BLÅBÄR, HALLON OCH JORDGUBBAR.
Som små blomstrande bärbuskar står dessa bakelser i den grönskande mossan.
Bakelser lätt sötade av honung, bakade med mandelmjöl, vispad grädde och fräscha bär.
Precis som jag vill ha det, enkelt, gott och vackert!
Skogsbärsbakelser
8 – 10 bakelser
3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
150 g smör
100 g färskost
2 – 3 msk honung eller annan sötning
4 ägg
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och bakpulver i en skål.
Smält smöret och blanda med färskosten. Vispa äggen fluffigt vita och häll i smörblandningen, vispa tills allt blandats. Häll till sist i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till 3/4-delar.
Ställ i mitten av ugnen och baka av i ca 25 minuter. De är färdiga när provstickan är ren.
Dekorering
5 dl grädde
färska bär
Låt “muffinsarna” svalna helt. Vispa grädden fast och spritsa med valfri tyll eller klicka på med sked. Dekorera med färska bär. Vill man riktigt lyxa till det så kan man gröpa ut en grop ur muffinsen och fylla med drottningsylt…
Visst ser det gott ut?
Vilket bra recept, Karin! Det ligger nu i vår spara-mapp och kommer att provas i april när frun ska baka något gott att ha med på jobbet. En av arbetskamraterna är glutenintolerant och flera har dragit ner på både vitt socker och mjöl så det kom väldigt lägligt.
SvaraRaderaHa en fortsatt fin vecka,
kramar
Mmm.. låter verkligen jättegott!
SvaraRaderaOch bilderna, dom är helt underbara <3