måndag 29 februari 2016

Skogsbärsbakelser


SKOGSBÄRBAKELSER.
MANDELMJÖL & HONUNG.
BLÅBÄR, HALLON OCH JORDGUBBAR.


skogsbär1

Som små blomstrande bärbuskar står dessa bakelser i den grönskande mossan.
Bakelser lätt sötade av honung, bakade med mandelmjöl, vispad grädde och fräscha bär.
Precis som jag vill ha det, enkelt, gott och vackert!


skogsbär4 skogsbär3


Skogsbärsbakelser
8 – 10 bakelser

3 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
2 tsk bakpulver
150 g smör
100 g färskost
2 – 3 msk honung eller annan sötning
4 ägg

Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda mandelmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och bakpulver i en skål.
Smält smöret och blanda med färskosten. Vispa äggen fluffigt vita och häll i smörblandningen, vispa tills allt blandats. Häll till sist i mjölblandningen och vispa till en jämn smet. Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till 3/4-delar.
Ställ i mitten av ugnen och baka av i ca 25 minuter. De är färdiga när provstickan är ren.

Dekorering
5 dl grädde
färska bär

Låt “muffinsarna” svalna helt. Vispa grädden fast och spritsa med valfri tyll eller klicka på med sked. Dekorera med färska bär. Vill man riktigt lyxa till det så kan man gröpa ut en grop ur muffinsen och fylla med drottningsylt…


Visst ser det gott ut?

skogsbär5skogsbär6skogsbär7

2 kommentarer:

  1. Vilket bra recept, Karin! Det ligger nu i vår spara-mapp och kommer att provas i april när frun ska baka något gott att ha med på jobbet. En av arbetskamraterna är glutenintolerant och flera har dragit ner på både vitt socker och mjöl så det kom väldigt lägligt.

    Ha en fortsatt fin vecka,
    kramar

    SvaraRadera
  2. Mmm.. låter verkligen jättegott!
    Och bilderna, dom är helt underbara <3

    SvaraRadera