ALLA HJÄRTANS DAG. EFTERLÄNGTAD SNÖ.
BUDAPEST. CHOKLAD. BÄR.GRÄDDE.
I fredags fyllde vår son Sebastian 7 år och i höst börjar han första klass. Tiden går lite väl fort för min smak, tycker inte det var allt för länge sen vi kom hem med honom från förlossningen. Ju äldre jag blir desto fortare tycker jag tiden går, inte roligt. Det gäller att försöka njuta i livets berg-o-dal-bana!
Idag hade vi ett litet kalas med några av hans kusiner. Vi bjöd på glass och jag gjorde en Budapest-tårta a´la lchf. Marängbottnarna får inte riktigt samma krispighet som vanlig maräng men den blev ändå riktigt god!
Budapesttårta a´la lchf
6 – 8 portioner
2 dl äggvita (ca 7 ägg)
2,5 dl rivna hasselnötter
1,5 msk sötströ
1,5 msk kakao – valfritt!
Jag använde inte kakao men när jag provsmakade så tror jag kakao skulle bli riktigt gott i bottnarna!
Vispa äggvitorna till ett skum, tillsätt sötströ och fortsätt vispa ett tag till. Sockret kommer inte smälta utan “marängen” kommer vara kornig, nackdele med sötningsmedel. Blanda kakaon med hasselnötterna.
Vänd ner de rivna hasselnötterna och dela upp smeten till tre bottnar på ett bakplåtspapper, ca 15 cm i diameter.
Baka av i mitten av ugnen i ca 20 min i 175 grader.
Montering
5 dl grädde
50 g mörk choklad
bär av olika slag
kakao
Smält chokladen och pensla det på bottnarna. Lägg en botten på ett tårtfat. Vispa grädden och spritsa på grädden. Lägg på bären. På med nästa botten, grädde och bär. På med sista botten, pudra på kakao och spritsa små rosor runt kanten. Dekorera med bär.
Jag önskar er alla en riktigt härlig Alla hjärtans dag!
Ta hand om varandra!
Kram Karin
Vilka härliga bilder. Ser jättegott ut
SvaraRadera