Avokado och choklad? Är hon knäpp?
Jag lovar, det blir jättegott och du känner ingen smak av avokado utan bara krämig chokladtryffel. Fördelen med avokado är att du slipper smör, grädde och onödigt socker!
Avokado & chokladbollar
10 – 15 bollar beroende på storlek
1 mogen avokado
100 g mörk choklad
ev smaksättning
Smält chokladen över vattenbad. Mosa under tiden avokadon, för att bli av med eventuella trådar kan du sila den genom en finmaskig sil. För att få en slät smek rekommenderar jag att du blandar den smälta chokladen och den mosade avokadon med en stavmixer, men det går även bra att vispa ihop det för hand. Låt smeten stå en stund i kylen så att du kan rulla bollar eller fyll upp pralinliknande formar. Det går även bra att hälla smeten i en avlång form för att sedan skära till kuber som du “rullar” i kakao.
Varför inte fylla påskäggen med hemmagjorda chokladpraliner i år?
Jag önskar er alla en underbar påsk!
Kram Karin
Vilka fantastiskt fina bilder, det hade ju inte varit dumt att få springa på en sådan skål ute i skogen! :)
SvaraRaderaEn fin vecka till dej!
Ser jättegoda ut. Å bilderna, helt magiska
SvaraRaderaHelt fantastiska bilder! Tryfflarna var gudomliga
SvaraRadera