tisdag 15 mars 2016

Krämig chokladmousse gjord på kokosmjölk


kokos2

Jag älskar det enkla, det stilrena men samtidigt det glada färgstarka, två ytterligheter som ändå passar varandra.
Jag älskar även enkla saker, okomplicerade och okrångliga om det nu finns något som heter så.
Jag älskar naturen, de småländska skogarna med sina mossbelagda stenmurar och mörka granar.

Tillsammans kan de skapa magiska bilder!


kokos

Krämig chokladmousse, med svag smak av kokos
2 stora eller 4 små portioner

250 g kokosgrädde - jag använde Blue Dragons krämiga kokosmjölk på tetrapack
2 äggulor
100 g mörk choklad,
ca 1 dl chokladpellets

Värm kokosgrädden i en kastrull på spisen, låt den koka upp och tillsätt en äggula i taget. Fortsätt röra medan kokosgrädden sjuder i ca 10 minuter. Grädden kommer tjockna något. Tillsätt chokladen och rör tills allt smällt.

Fyll i portionsglas och låt stå i minst 2 timmar i kylen. Servera med grädde och färska bär.

kokos1kokos3 kokos5

Jag längtar redan till nästa gång jag kan komma ut i skogen och fotografera!

Kram Karin


kokos6

2 kommentarer: