Än en gång så får jag total blockout i vad jag ska skriva för spännande och intressant innan få scrollar ner till själva receptet och tanken slår mig, krävs det verkligen text eller är det okej med bara bilder o recept?
Jag personligen kan inte komma på nån intressant eller rolig text som passar dessa underbara bilder.
Nej, dessa vackra bilder får helt enkelt tala för sig själva.
Kram Karin
Chokladmousse med smak av kaffe serverat med blåbärskompott
4 stora eller 6 små portioner
100g mörk choklad
2 äggulor
4 msk starkt bryggt kaffe
4 + 1 dl vispgrädde
Smält chokladen över vattenbad. Ta av när allt är smält, rör i en äggula i taget. Chokladen kommer tjockna ordentligt. Häll i kaffet och rör tills allt är en jämn smet. För att kyla ner chokladen extra och göra den mer lättflytande tillsätt 1 dl grädde.
Vispa 4 dl grädde fluffigt och tillsätt lite av chokladblandningen i taget tills allt är blandat. Häll upp i serveringsglas.
Låt stå minst 1 timme i kylen.
1 dl blåbär
1 msk vatten
1 – 2 msk syltsocker
Lägg allt i en kastrull och låt koka en knapp minut. Låt kompotten svalna något innan du häller den på chokladmoussen. Dekorera med färska blåbär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar