Dessa kakor har fått högsta betyg här hemma och gått åt i rykande fart. Dom är lika enkla att göra som goda att äta!
Rekommenderas varmt!
Kolagrottor
170 g smör
50g / 0,5 dl socker
175 g mjöl / 2,5 dl mjöl
3,5 g / 2 tsk bakpulver
50 g / 1 dl marsankrämspulver
1 nypa salt
Sätt på ugnen på 175 grader. Skär smöret i tärningar och blanda ihop alla ingredienser snabbt för hand till en jämn deg. Rulla till bollar, jag vägde mina, ca 30 gram styck. Tryck hål i bollarna och lägg på plåt med bakplåtspapper, baka av i ugnen i ca 10 minuter. Jag använde en minicupcakes-plåtform att baka mina kolagrottor i men det går lika bra med små bullformar. När kakorna är färdigbakade kommer hålen ha sjunkit ihop så man måste göra nya hål för att fylla med kola.
Kolafyllning
Receptet går att dubbla!
ca 150 g Rollo-kolor
1 msk mjölk
en nypa salt
Smält under omrörning till en jämn kolasås. Fyll varje kaka och låt dom svalna så att kolan stelnar.
Dekorera med hackade nötter och ringla smält choklad.
Sen är det bara att njuta…
Jag har samlat alla min vackra naturbilder under hachtagen #bagerskaniskogen
Kram Karin
De ser jättegoda ut, kolagrottorna. Och fotona är verkligen fantastiska!
SvaraRaderaSå vackra bilder, och kolagrottorna ser jättegoda ut.
SvaraRadera