fredag 22 april 2016

Syrlig hallonsorbet med smak av sommar


hallon10

Som jag har titta och längtat efter att få fotografera alla dessa vackra vitsippor som syns överallt. Jag har länge fantiserat om att ha en tårta eller liknande stickandes upp ur ett hav av vitsippor. Något jag fortfarande drömmer om men nu har jag i alla fall fotat lite hallonsorbet i en klunga med dessa vårliga sippor.

hallon3

Den härliga färgen. Den sötsyrliga smaken. Den svalkande kylan. Längtan efter en varm sensommarkväll i goda vänners lag. Den perfekta avslutningen efter en härlig sommardag!

Syrlig hallonsorbet


500 g hallon
1 dl vatten
0,5 – 1 dl socker/sötningsmedel

Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt det koka upp en stund. Kör i genom hallonsåsen med en stavmixer. Om du vill kan du sila såsen för att få bort alla kärnor. Häll över såsen i en skål och ställ i frysen. Låt stå i ca två timmar, rör dock om med jämna mellanrum.

För att få dessa runda glasskulor använde jag en silikonform från Bakers.
Den heter Flexipan mini rund/halvkula och ger 70 halva kulor vilket genom lite sammanförning ger 35 glasskulor.
http://bakers.se/catalog/products/flexipan-mini-rund-halvkula-d-29x18-mm-70-fig-11800-1

hallon4
hallon7 hallon6hallon8hallon9

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar