Som små blommor i solsken strålar dessa små bakverk, man kan inget annat än att bli glad när man ser dom. Att dom dessutom är goda att äta är grädde på moset.
Upp å ner annanaskaka
6 kakor
Kaksmet
2 ägg
1,5 dl socker
4 msk ananasjuice
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Topping
4 msk smör
1,5 farinsocker
6 ananasringar
6 inlagda körsbär
Sätt på ugnen på 175 grader. Ta fram en muffinplåt och smörj med smör.
Blanda i en skål - ägg, socker och ananasjuice och vispa fluffigt i 2 minuter.
Blanda i en annan skål – mjöl, bakpulver och salt, tillsätt det i äggblandningen och vispa till en jämn smet.
Smält smör och farinsocker i en stekpanna, rör på låg värme i nån minut. Häll smörblandningen i botten på muffinsplåtbehållarna. Beroende på hur stor botten är så kan ananansringarna behöva beskäras för att få plats. Lägg ett körsbär i mitten.
Täck ananasen med kaksmet, ca 3/4 fullt. Ställ i mitten av ugnen och baka av i ca 20 minuter, är formen större kan det ta längre tid. Låt svalna innan du försiktigt skär med en kniv runt kanterna för att lossa kakorna. Lägg på ett fat eller liknande som täcker plåten, och vänd snabbt för att lättare få ut kakorna.
Sen är det bara att njuta…!
Kram Karin
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar