onsdag 4 maj 2016

Mandel- och kokosbollar

mandel2

Våren är underbar. Solen skiner, fåglarna kvittar, blommor poppar upp här och där och knopparna på träden är på väg att brista vilken sekund som helst. Med andra ord – alldeles underbart.
Men som bakbloggare och fotograf är detta början på ett tre månaders långt elände. Solens skarpa strålar skapar hårda skuggor och bländar ut all form av igenkänning av det jag försöker fota. Med en blå himmel utan ett enda moln är fotografering utomhus nästintill omöjligt. Nej, för att överleva sommaren gäller att utnyttja de få disiga timmarna tidig morgon och sen kväll. Däremellan får man njuta av värmen och den härliga annalkande sommaren.


mandel3

Dessa bollar påminner lite om dom ljusa, lite fyrkantiga chokladbollarna jag brukade köpa på rasten i skolan när vi smet ner till kiosken. Fast dessa innehåller ingen choklad utan mandelsmör, som vid smaken nästan påminner om jordnötssmör. 

Mandel- och kokosbollar
10 – 15 bollar beroende på storlek

2 dl kokos + extra att rulla i
3 – 4 msk mandelsmör
1 msk sukrin melis eller annat sötningsmedel
120 g mascarpone

Blanda allt till en jämn smet. Rullar bollar och rulla dom sen i kokos.
Låt stå i kylen en stund och sen är det bara att njuta!

Kram Karin


mandel5mandel1 mandelmandel6

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar