onsdag 11 maj 2016

Sockelabollens dag


Finns det något mer svenskt är chokladbollar? Ett klassiskt bakverk som alla älskar, en godsak som är snabb att slänga ihop och går åt lika fort. Här nedan har du ett klassiskt chokladboll-recept.

Chokladbollar
100 g rumsvarmt smör
1 dl socker
3 msk kakao
3 msk kaffe
1 tsk vaniljsocker
3 dl havregryn


Blanda ihop allt till en jämn smet, forma små runda bollar och rulla dom sedan i kokosflingor eller pärlsocker.

Om du har lust att testa något nytt så varför inte smaksätta chokladbollarna?
Här har du en lista med några goda smaksättningar.

  • After Eight
  • Non stop
  • Digestive och dumle
  • rivet citrusskal, tex lime eller apelsin
  • jordnötter och kolasås
  • mjuk nougat
  • hackad vit o mörk choklad
  • smält choklad
  • körsbär eller torkad frukt
  • någon god likör
  • mini-marsmallows och chokladsås
  • maränger
  • smaksätta med någon god likör istället för kaffe
...det är bara fantasin som hindrar en! *ler*
Bollarna kan man sen rulla i allt från daimkulor, strössel, hackade nötter, doppa i choklad efter tycke och smak.
En klassiker på nästa kalas, för både vuxen som barn!

För er som äter lite nyttigare men ändå vill fira Chokladbollens dag finner du tre olika goda förslag, bara att klicka på bilderna.

Kram Karin


KokosbollarChoklad o mandelbollarMandel och kokosbollar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar