.
måndag 23 maj 2016
Victorias doptårta med söt jordgubbsmousse
Denna vackra tårta är gjord till Victorias dop som gick av stapeln nu i helgen. En härlig skapelse med små rosa babyskor och rosa-vita-blommor. Den är fylld med vaniljmousse och jordgubbsmousse - receptet finner ni lite längre ner. Det var länge sen jag fick göra en så här härligt tjejig tårta och den var riktigt rolig att göra. Skorna var lite pyssliga med till slut fick jag ihop dom, de är gjorde i sockerpasta för att hålla formen. Jag skulle gjort en till tårta men tyvärr schabblade företaget som gör tårtbilder till och leveransen skulle ske först efter dopet…
Men jag tror Victorias föräldrar vart nöjda ändå!
Jordgubbsmousse
Receptet räcker till två lager fyllning i en normalstor tårta.
Kan utan problem halveras!
200 g cream cheese
1 dl jordgubbssaft
5 dl grädde
2 tsk gelatinpulver
2 msk varmt vatten
500 g färska jordgubbar
Vispa cream cheese med saften till en jämn smet. Blanda ut gelatinpulvret med det varma vattnet och tillsätt i jordgubbssmeten. Vispa grädden halvt fluffigt och tillsätt jordgubbsblandningen i det, vispa till fast grädde. Skölj och noppa jordgubbarna, dela i mindre bitar o rör ner i gräddblandningen. Ställ i en bunke i kylen i minst 30 min eller längre tills det är dags att fylla tårtan.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Jättefin doptårta! :)
SvaraRaderaMen åh, vilken fin!! <3
SvaraRadera